NOS vertelt de halve waarheid: warmtepomp niet verplicht vanaf 2026

Onlangs werd in het NOS journaal een item gewijd aan nieuwe wetgeving, die woningeigenaren vanaf 2026 verplicht om bij vervanging van hun cv-installatie te kiezen voor een duurzamer alternatief. Helaas werd hier de suggestie gewekt dat het verplicht zou zijn een dure warmtepomp aan te schaffen. Dat is onjuist: ook met andere (vaak betere) duurzame manieren van verwarmen voldoet u aan de nieuwe wetgeving.

Op de website van de Rijksoverheid staat dat je vanaf 2026 bij vervanging van je cv-installatie moet kiezen voor een duurzamer alternatief. De hybride warmtepomp is het minimaal vereiste alternatief. Dit is een combinatie van een warmtepomp en cv-ketel en dus niet de meest duurzame oplossing. Het kabinet wil alleen maar duidelijk maken wat de norm is en niet voorschrijven welk systeem je moet kiezen.

Zo is er ook het veel duurzamere elektrische infrarood verwarmingssysteem van Speedheat. Onze 1 mm dunne verwarming is niet alleen veel voordeliger in aanschaf dan een warmtepomp, maar vereist ook geen ingrijpende aanpassingen in huis en heeft snelle en betrouwbare levertijden. Bovendien hoeft u bij ons geen belachelijke prijsstijgingen te verwachten, zoals die we de laatste jaren hebben gezien in de warmtepompmarkt. Ook niet iedere woning is geschikt voor een volledig elektrische warmtepomp. Ons vloerverwarmingssysteem wel. 

Speedheat is al meer dan 35 jaar actief in het verwarmen van woningen en gebouwen. In combinatie met zonnepanelen blijkt Speedheat niet alleen duizenden euro's goedkoper te zijn in aanschaf, maar ook op de lange termijn een forse besparing op te leveren. Speedheat gaat bovendien een huizenlevenlang mee. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op via Speedheat via 0900-4015001 of mail naar info@speedheat.nl.

Afbeelding
Warmtempomp niet verplicht in 2026