Specialisten in 1 mm dunne elektrische vloerverwarming

Speedheat werd in 1986 opgericht

Speedheat is niet alleen de naam van ons merk, maar ook van onze organisatie. Speedheat werd in 1986 opgericht en voorziet sinds die tijd internationaal huizen en gebouwen van het unieke 1 mm dunne elektrische vloerverwarmingssysteem. In 1996 werd Speedheat Nederland opgericht, en sindsdien werden ook hier al vele woningen, gebouwen, schepen en projecten voorzien van het duurzame warmtecomfort van Speedheat. Met de uitdaging van de energietransitie in Nederland, is onze duurzame belofte zelfs actueler dan ooit: meer en meer woningen en gebouwen worden tegenwoordig volledig elektrisch verwarmd.

Speedheat telt acht vestigingen verspreid door heel Nederland

Momenteel telt Speedheat acht vestigingen verspreid door heel Nederland. Deze vestigingen worden gerund door onze speciaal opgeleide Speedheat warmte-adviseurs, professionele vakmensen die alles weten van elektrisch verwarmen. U mag er bovendien op rekenen dat u en uw wensen bij ons voorop staan, zowel in het advies als in de levering en installatie. Wilt u meer weten over een van onze vestigingen? Klik dan hieronder.

Speedheat: innovatief sinds 1986

 

Speedheat: innovatief sinds 1986 en nog altijd voorop in de markt Speedheat staat in alles voor bewezen innovatie. Het bedrijf werd opgericht als antwoord op de trage traditionele verwarmingssystemen (zoals CV of watervloerverwarming) die de hele dag aan stonden om een ruimte te verwarmen. Twee Nederlandse ingenieurs in Zuid-Afrika, Pieter Jansens en Paul de Pont, ontwikkelden een elektrisch verwarmingssysteem dat efficiënter met energie omging: een systeem dat snel opwarmt, flexibel is in te regelen en naadloos aansluit bij de wensen en levensstijl van de gebruikers. Het bleef de gedachte van waaruit het Speedheat verwarmingselement werd doorontwikkeld.

Speedheat loopt voorop in visie en productontwikkeling

 

Via een exclusief netwerk van franchisenemers brachten de twee ingenieurs het innovatieve en duurzame verwarmingsconcept in Zuid-Afrika op de markt. Het verwarmingsconcept bleek een grandioos succes en meerdere landen volgden, waaronder Nederland in 1996. Nog altijd loopt Speedheat voorop in visie en productontwikkeling. Zo was Speedheat een van de pioniers die als eerste tegelverwarming, tapijtverwarming, scheepsdekverwarming, spiegelverwarming en wandpanelen op de markt bracht. In de loop van de tijd nam het belang van isoleren toe en werden ook isolatieproducten toegevoegd aan het assortiment.

Vanaf iedere locatie per vertrek te regelen

 

Met nieuwe technologische mogelijkheden volgden nieuwe ontwikkelingen. Het Speedheat systeem kent inmiddels vele variaties qua vermogen per meter en per vierkante meter en de montage wordt afgestemd op de behoefte, de keuze van woonvloer en het gebruik. Zo bieden we diverse typen vloerisolatie en slimme thermostaten aan waardoor u vanaf elke locatie ter wereld uw vloerverwarming afzonderlijk per vertrek kan regelen. Deze nieuwe technologie helpt ook de gebruikers van Speedheat om duurzamer en efficiënter met energie om te gaan, zonder in te leveren aan warmtecomfort.

Onze toekomstvisie was in 1986 zijn tijd ver vooruit en is in al die jaren niet veranderd. Sterker nog, onze visie wordt bevestigd door de huidige ontwikkelingen; voor een leefbare planeet op lange termijn moet de CO2 uitstoot omlaag, moeten landen van de fossiele brandstoffen af en moeten huizen en gebouwen beter geïsoleerd worden om de warmtebehoefte en daarmee het energieverbruik te beperken. Speedheat draagt daar als organisatie én met onze producten graag ons steentje aan bij!

 

Energiebesparing en efficiëntie van haar systemen is bij de ontwikkeling van de Speedheat systemen altijd het uitgangspunt geweest. Dat is wat mij aansprak en aanspreekt! Want alhoewel dat bij onze start in 1996 in Nederland nog niet zo speelde zag ik toen al dat dat in de toekomst zou veranderen... die toekomst is nu! Zo werken we mee aan een wereld zonder verwarming met fossiele brandstoffen.

Al onze systemen zijn ontwikkeld om met zo min mogelijk groene energie toch comfortabel en efficiënt te verwarmen, bij voorkeur i.c.m. isolatie. Dit laatste is een belangrijke factor want op welke manier ook verwarmd wordt; hoe minder warmteverlies, hoe minder energie er nodig is. Zo werk ik graag mee aan een duurzame wereld met minimaal energieverbruik en zonder verwarming met fossiele brandstoffen, een wereld met een veilige toekomst voor onze kinderen.
"
 
Jeanine Prang