Verwarming op isolatie Emmeloord

In deze jaren-80-woning in Emmeloord verzorgde Speedheat Zwolle een totaaloplossing van elektrische vloerverwarming op vloerisolatie. In eerste instantie wilden de bewoners watervloerverwarming, maar dat ging niet door leidingen en bedrading in de vloer. Zo kwamen ze terecht bij het 1 mm dunne Speedheat systeem, dat bovenop de vloer aangelegd kan worden. In totaal werd 37 m² aan vloerverwarming geïnstalleerd in de woonkamer en de keuken.

 

Speedheat Zwolle keek eerst naar de isolatie. Zoals bij veel woningen uit deze bouwperiode had ook deze twee-onder-een-kapwoning amper warmte-isolerende maatregelen, met name de vloer was niet bijster goed geïsoleerd. Dat wer daangepakt met een 10 mm Klimaboard isolatie in de woonkamer. In de keuken bleven de bestaande tegels liggen. Deze werden ruw gefreesd en voorzien van een speciale coating.

 

Om het project keurig af te leveren werden de vloeren in beide ruimtes op één gelijke hoogte geëgaliseerd. De bewoners lieten verder 20 zonnepanelen plaatsen voor onder meer de vloerverwarming en de elektrische auto.