Wat is elektrische verwarming?

Wij informeren u graag over wat elektrische verwarming precies inhoudt en welke onjuiste vooroordelen er leven over deze manier van verwarmen. In principe is elektrische verwarming niets meer en niets minder een verwarmingsbron die stroom, of elektriciteit omzet naar warmte. Het Speedheat verwarmingssysteem werkt ook op deze manier, stroom wordt omgezet naar warmte met een minimaal warmteverlies waardoor u een optimaal rendement behaalt.

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is eigenlijk vergelijkbaar met de warmte van de zon. Zonnestralen bestaan uit UV-licht en warmte, infraroodwarmte is eigenlijk de warmte van de zonnestralen zonder licht.

Wat is het verschil tussen elektrisch en infrarood verwarming?

In principe is elektrische verwarming niets meer en niets minder een verwarmingsbron die stroom, of elektriciteit omzet naar warmte. Het Speedheat verwarmingssysteem werkt ook op deze manier, stroom wordt omgezet naar warmte. Deze warmte die het systeem uitstraalt, wordt ook wel infraroodwarmte genoemd.

Wat is het verschil tussen water en elektrische vloerverwarming?

Speedheat elektrische vloerverwarming warmt sneller op dan watervloerverwarming. Onderzoek toont aan dat Speedheat wel 15x zo snel opwarmt dan watervloerverwarming. Een verklaring hiervoor is dat traditionele watervloerverwarming diep in de betonvloer ligt waardoor de warmte er zo’n 8 uur over doet om het oppervlak te bereiken. Speedheat wordt bovenop de betonvloer gemonteerd waardoor er minder warmte verloren gaat en het oppervlak sneller de gewenste temperatuur bereikt. Dankzij de snelle reactietijd van maximaal 30 minuten kunt u Speedheat simpelweg anders instellen. Heeft u gekozen voor bijverwarming en dient de Speedheat vloerverwarming enkel als comfort verwarming kan deze helemaal uitgeschakeld worden, bij hoofdverwarming kan de thermostaat bij afwezigheid al snel zo’n 4 à 5 graden lager. Door de snelle opwarmtijd heeft u slechts 1/3 van uw gebruikelijke energieverbruik nodig.

Wat is het verschil tussen elektrische vloerverwarming en CV?

Radiatorwarmte verwarmt de lucht en zal ook relatief snel weer afkoelen. Met Speedheat vloerverwarming verwarmt u het volledige vloeroppervlak waardoor het comfort hoger is en de thermostaat enkele graden lager ingesteld kan worden. Door de comfortabele infraroodwarmte, kunt u de thermostaat vaak 2°C lager instellen dan bijvoorbeeld de CV, met iedere graad omlaag bespaart u 7% op uw energieverbruik, dit loopt al snel op tot 14%.