Wat is elektrische verwarming?

Wij informeren u graag over wat elektrische verwarming precies inhoudt en welke onjuiste vooroordelen er leven over deze manier van verwarmen. In principe is elektrische verwarming niets meer en niets minder een verwarmingsbron die stroom, of elektriciteit omzet naar warmte. Het Speedheat verwarmingssysteem werkt ook op deze manier, stroom wordt omgezet naar warmte met een minimaal warmteverlies waardoor u een optimaal rendement behaalt.

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is eigenlijk vergelijkbaar met de warmte van de zon. Zonnestralen bestaan uit UV-licht en warmte, infraroodwarmte is eigenlijk de warmte van de zonnestralen zonder licht.

Wat is het verschil tussen elektrische verwarming en infrarood verwarming?

In principe is elektrische verwarming niets meer en niets minder een verwarmingsbron die stroom, of elektriciteit omzet naar warmte. Het Speedheat verwarmingssysteem werkt ook op deze manier, stroom wordt omgezet naar warmte. Deze warmte die het systeem uitstraalt, wordt ook wel infraroodwarmte genoemd.

Wat is het verschil tussen conventionele (water) en elektrische vloerverwarming?

Speedheat elektrische vloerverwarming warmt 15x sneller op dan watervloerverwarming, onderzoek heeft dit aangetoond. Dit komt doordat traditionele watervloerverwarming diep in de betonvloer ligt waardoor de warmte er heel lang over doet (gemiddeld zo'n 8 uur) voordat de vloer warm wordt. Speedheat daarentegen wordt bovenop de betonvloer gemonteerd waardoor er efficiënter verwarmd wordt en de vloer veel sneller de gewenste temperatuur bereikt. Dankzij de snelle reactietijd van ca. 30 minuten kunt u de Speedheat vloerverwarming simpelweg anders instellen. Heeft u gekozen voor bijverwarming en dient de Speedheat vloerverwarming enkel als comfort verwarming kan deze bij afwezigheid helemaal uitgeschakeld worden. Indien het hoofdverwarming is kan de thermostaat bij afwezigheid al snel ca. 4 à 5 graden lager ingesteld worden. Eenmaal op temperatuur verbruikt het systeem bij normaal gebruik ca. een vierde van zijn capaciteit om de temperatuur te handhaven.

Wat is het verschil tussen elektrische vloerverwarming en CV?

Warmte d.m.v. radiatoren stijgt op waardoor er een luchtstroom in huis ontstaat; want opstijgende warme lucht koelt af en zakt dan naar beneden waardoor een veelgehoorde klacht van 'koude voeten' of 'koude luchtstroom' ontstaat terwijl de thermostaat toch op bijv. 21grC staat. De verwarmde lucht zacht naar beneden koelt daarbij dus ook relatief snel weer af. Met Speedheat vloerverwarming verwarmt u het volledige vloeroppervlak waardoor de warmte in huis overal gelijk is en het comfort veel hoger. Door de comfortabele infraroodwarmte is koude tocht over de vloer verleden tijd. Met Speedheat vloerverwarming kan de thermostaat 1 à 2 graden lager ingesteld kan worden dan in vergelijking met CV. Per graad dat uw thermostaat lager kan worden ingesteld, bespaart 7% energie, 2 graden lager betekent dus een besparing van 14%.