De warmte van morgen.

Wandverwarming van Speedheat

Naast vloerverwarming kunt u bij ons ook kiezen om uw wand(en) te verwarmen. Dit kan op twee manieren. Namelijk door ons systeem achter de wand te plaatsen en d.m.v. infraroodpanelen. Beide geven dezelfde comfortabele stralingswarmte net als onze vloerverwarming. In sommige gevallen adviseren wij om praktische redenen  wandverwarming  i.p.v. vloerverwarming. Uiteraard blijft bij wandverwarming de vloer relatief koud aanvoelen, terwijl bij vloerverwarming de vloer een comfortabele temperatuur krijgt.

Wandverwarming direct achter uw wand

Wij kiezen er soms voor om ons systeem niet in de vloer te verwerken maar juist in de wand. Het is hetzelfde principe, alleen komt de warmte dan van de wand af i.p.v. de vloer. U voelt verder geen verschil en uw vertrek voelt heerlijk comfortabel aan. Deze manier van verwarmen is zeer geschikt bij bijv. een knuffelmuur in de badkamer. Geen koude wand meer, terwijl u in de badkamer bent.

Mocht u een Turks stoombad hebben dan is wandverwarming een perfecte oplossing voor een optimaal rendement. Stoom bestaat immers uit vocht. Op koude tegels slaat dit neer als condens, waardoor de luchtvochtigheid en de temperatuur in de stoomcabine dalen. Op warme tegels krijgt stoom geen vat. Het blijft warm én vochtig in uw stoomcabine.

Benieuwd of wandverwarming iets voor u is? Vraag hier een offerte op maat aan.

Speedheat infraroodpanelen

Toch liever zelf een paneel aan uw wand hangen? Ook dit valt onder onze mogelijkheden. Onze infraroodpanelen kunt u makkelijk zelf aan uw wand bevestigen en zijn wit van kleur. Het vermogen per paneel is lager dan de meeste panelen die u op internet tegen komt. De reden hiervoor? Simpel: veiligheid, comfort en gezondheid. Onze panelen worden maximaal 65 Co warm, zodat uw vertrek voldoende warm wordt zonder dat u zich kan verbranden aan het paneel. Wij staan voor veilige comfortabele warmte. 

Het belang van het vermogen bij een infraroodpaneel

Misschien heeft u weleens verhalen gelezen over mensen die hoofdpijn van wand- of plafondpanelen kregen. Daar staan wij niet van te kijken, want de meeste leveranciers bieden panelen aan van bijv. 500 Watt of zelfs hoger. Ten eerste is het maar zeer de vraag of dit nodig is, een ruimte verwarmt vaak prima met een lager vermogen. Ten tweede is dit niet veilig (denk aan uw kinderen) ten derde kunt u inderdaad gezondheidsklachten krijgen zoals een zeurende hoofdpijn omdat ze te warm worden waardoor het (ten vierde) als niet comfortabel ervaren wordt. Onze infraroodpanelen hebben een vermogen van 175 en 350 Watt. Voor een optimaal comfort en warmtespreiding adviseren wij liever 2 of 3 wandpanelen verdeeld over de ruimte te hangen i.p.v. 1 paneel met een te hoog vermogen.

Wallbuddy wandpaneel

Met het door de Speedheat – WallBuddy in eigen fabriek gemaakt wandpaneel zult u nooit last hebben van gezondheidsklachten en u kunt volledig gaan genieten van een comfortabele warmte waar u dit nodig heeft. De Speedheat – WallBuddy is geschikt als bijverwarming en te bestellen in onze Quickheat webshop, onderdeel van Speedheat.

Naast wandverwarming hebbben we ook elektrische vloerverwarming.