De warmte van morgen.

Vloerverwarming van Speedheat

Onze vloerverwarming is 100% infrarood. Wat ook wel stralingswarmte wordt genoemd. Doordat de lucht niet wordt verwarmd zoals bij radiatoren bij CV installaties, voelt de warmte heerlijk comfortabel aan en heeft u geen last van koude tocht over de vloer. Wij gebruiken een zeer dun verwarmingselement van slechts 1mm dun. Speedheat is hierdoor toepasbaar in alle situaties, onder iedere type vloer en geeft direct warmte af.

Ideale temperatuur 

Wij installeren per ruimte een thermostaat, zodat u zelf per vertrek de temperatuur kunt instellen naar uw eigen voorkeur. Wij maken gebruik van slimme thermostaten die zich geheel aan uw dagritme aanpassen. De thermostaat gaat aan wanneer het nodig is en uit wanneer het niet nodig is. Ideaal, want u heeft er geen omkijken naar en kunt gewoon gaan genieten van onze warmte op de momenten dat u er behoefte naar heeft.

voor ieder vloeroppervlak

Het vloeroppervlak maakt voor ons ook niet uit. Speedheat installeert vloeren van 1m² tot aan 500m² en hoger. Geen vloer is te klein of te groot voor ons. Wilt u heel uw huis graag verwarmen? Geen probleem. Verwarmt u liever slechts een deel van uw woning, zoals een badkamer of keuken? Ook geen probleem. Wij zitten door heel Nederland en onze warmte adviseurs komen graag bij u langs om een vrijblijvend advies op maat te geven.

De grootste voordelen van Speedheat

 • 135% warmte efficiënt
 • Zeer dun systeem (1mm) en overal toepasbaar/flexibel
 • 15x zo snel warm als watervloerverwarming
 • Professionele installatie
 • 20 jaar ervaring
   

Meer weten over onze vloerverwarming?

Vloeropbouw
Flexibele toepassing
Testresultaten
Elektrische Vloerverwarming

Vloeropbouw

Het meest opvallende kenmerk van Speedheat vloerverwarming is de flexibele, elektrische draad zelf. Deze is slechts 1 mm dun. Dit biedt het belangrijke voordeel dat de totale opbouwhoogte niet hoger hoeft te worden dan 2 mm (inclusief de afwerklaag waar u de topvloer direct op kunt leggen). Bij renovatie is hak- en breekwerk meestal niet nodig. Dat levert u een enorme tijdwinst op en vermijdt risico van schade. De Speedheat-installateur gebruikt veel minder materialen zoals egaline of tegellijm en hij levert de vloer strak gefixeerd op. Wat ook de afwerking van de vloer met parket, tegels of tapijt mooier, strakker en makkelijker maakt. 

Speedheat vloeropbouw voor vloerverwarming.jpg

Hieronder ziet u hoe dun en veilig ons verwarmingselement is.

Speedheat element vloerverwarming.jpg

Direct onder de vloerbedekking

Speedheat wordt in tegenstelling tot een buizensysteem niet in maar op de stenen ondervloer aangebracht en direct onder de topvloer. Energie die wordt omgezet in warmte wordt direct afgegeven aan de ruimte. Speedheat is in principe rechtstreeks op de ondergrond aan te brengen. Bij woningen die zelf onvoldoende zijn geïsoleerd, kan daarbij echter nog warmte verloren gaan, waardoor het langer duurt om op te warmen. In dat geval is het raadzaam om eerst een van de speciaal ontwikkelde, ook dunne, isolatielagen onder Speedheat te laten aanbrengen.

Onder elke vloer

Iedere vloerafwerking heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Om die optimaal te benutten en ongewenste werking van de vloer te voorkomen, heeft Speedheat voor elke type vloer een eigen oplossing. De ultradunne en soepele verwarmingsdraad van Speedheat is onder meer in verschillende vermogens per m² verkrijgbaar.

Speedheat kan probleemloos worden toegepast onder:

 • Keramische tegels,
 • Grindvloeren,
 • Natuursteen,
 • Vinyl,
 • Linoleum,
 • PVC-vloeren,
 • Tapijt en karpetten,
 • Gietvloeren,
 • Parket en laminaat.

Flexibele toepassing

Speedheat is door de flexibele eigenschappen van het materiaal in elke gewenste vorm aan te brengen. Zelfs op gebogen oppervlakken (denk aan zitjes in sauna’s, knuffelmuren etc.). Speedheat is geschikt voor nieuwbouw en renovatie, als hoofdverwarming en als bijverwarming. Het kan horizontaal en verticaal worden geplaatst. Afhankelijk van de meest efficiënte manier om een bepaalde locatie te verwarmen, kan Speedheat worden aangebracht op de vloer (vloerverwarming) en aan de wand (wandverwarming). Maar ook het plafond (plafondverwarming) en onder losse en vaste tapijten (tapijtverwarming). Zelfs achter spiegels om condensvorming tegen te gaan (spiegelverwarming) en onder laminaat (laminaatverwarming).

Comfortabele warmte in de woonkamer

In de woonkamer kunt u kiezen voor hoofdverwarming of bijverwarming. Kiest u voor vloerverwarming in de woonkamer? Dan adviseren wij om als bijverwarming 60-65% van het totale vloeroppervlakte te verwarmen. Dit zijn alleen de plaatsen waar u zit, loopt of staat. Natuurlijk kunt u de woonkamervloer 100% verwarmd hebben. Ook plaatselijke verwarming in bijv. alleen uw zithoek is mogelijk. Speedheat wordt afgestemd op uw wensen: warmte op maat!

Een heerlijk warme keuken

Speedheat vloerverwarming biedt u comfort in de keuken. U kunt ook hier kiezen voor hoofdverwarming of bijverwarming. Het is mogelijk om de hele keuken te verwarmen of alleen het loopgedeelte voor het werkblad.

Warme voeten in de badkamer

Speedheat vloerverwarming biedt uitgesproken comfort in iedere badkamer. Door het totale beloopbare vloeroppervlak te verwarmen heeft u nooit meer koude voeten als u in de badkamer loopt. Elektrische wandverwarming van Speedheat wordt ook vaak toegepast in badkamers en sauna’s als knuffelmuur.

Vloerverwarming In de serre: ook warmte als de zon niet schijnt

Uw serre hoeft misschien niet altijd verwarmd te worden. Zeker als de zon schijnt is deze snel op temperatuur. Schijnt de zon echter niet, dan zal de temperatuur ook snel dalen in uw serre. Op dat moment komt uw Speedheat verwarming snel in actie en zorgt ervoor dat de serre op een aangename temperatuur blijft. Ook als de zon niet schijnt, verwarmt Speedheat uiteraard uw serre snel en comfortabel.

Spiegelverwarming

De dunne zelfklevende spiegelverwarming van Speedheat voorkomt condensatie op de spiegel. De spiegelverwarming maakt de spiegel direct handwarm zodra u de lichtknop inschakelt, waardoor uw spiegel niet meer beslaat. Speedheat spiegelverwarming is volledig geaard, verbruikt minder energie dan een gloeilamp en is volledig veilig in het gebruik. Speedheat installeert de spiegelverwarming compleet voor u. Echter u kunt deze eventueel ook zelf aanbrengen, te bestellen in de webshop van Quickheat (onderdeel van Speedheat).

Daar vindt u standaard maten spiegelwarmers. Voor afwijkende maten kunt u het beste contact met ons opnemen voor levering op maat.

Meer informatie over Speedheat spiegelverwarming

Onder losse vloerkleden en tapijten

De RugBuddy tapijtverwarming is de ideale oplossing voor het verwarmen van losse kleden, karpetten en tapijten. Deze verwarmingsmatten zijn vooral geschikt voor plaatselijk en tijdelijke comfortabele warmte. Bijvoorbeeld ‘s avonds in de zithoek, voor de tv, achter de pc, in de kinderkamer of in de caravan. De RugBuddy is bestand tegen zware voorwerpen, zoals kasten, tafels, banken etc. De RugBuddy wordt geleverd incl. een ant-slip ondertapijt. De RugBuddy verwarmingsmat is snel warm, eenvoudig in gebruik, veilig, gezond en onderhoudsvrij. RugBuddy is leverbaar in diverse maten en vermogens en te bestellen in de webshop van Quickheat (onderdeel van Speedheat).

Meer informatie over de Speedheat tapijtverwarming

Totale (all-electric) woning

Speedheat is geschikt om als hoofdverwarming een totale woning te verwarmen. Heeft u de ambitie om een all-electric woning te bouwen? Dan is Speedheat uw ideale partner omdat het verwarmingssysteem elektrische energie zonder warmteverlies direct omzet in warmtecomfort. Speedheat is bovendien de enige elektrische vloerverwarming die voor komt in de database van BCRG (voorheen ISSO) om te worden berekend binnen de EPC berekening van uw woning. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden? Lees ook de pagina BCRG of bel de Speedheat adviseur in uw regio.

Professionele installatie bij uw vloerverwarming

Speedheat vloerverwarming wordt alleen door onze gespecialiseerde installateurs aangelegd. De adviseur inventariseert uitgebreid uw situatie, uw gebruik en uw wensen voordat hij dit uitwerkt in een persoonlijk, afgestemd en professioneel advies. Hij inspecteert de locatie nauwkeurig zodat we niets aan het toeval overlaten. Een offerte van Speedheat is zo altijd volledig afgestemd en de adviseur licht u goed voor. Zo komt u nooit achteraf voor verrassingen te staan.

Opzoek naar een verwarmoplossing? Vraag dan een offerte op maat aan.