Verwarmingsysteem

Speedheat is een gepatenteerd verwarmingssysteem van slechts 1 mm dun. Het verwarmingssysteem  is volledig geaard en bestaat in essentie uit een elektrisch verwarmingselement  dat bovenop de zandcementvloer wordt geïnstalleerd. Hierna wordt de vloer  geëgaliseerd en kan er (na droging) iedere gewenste afwerkvloer overheen geplaatst worden. Het Internationale Veiligheidscertificaat IEC en fabricage volgens CE normen garanderen dat de toepassing van het verwarmingssysteem volledig veilig is. U vindt hieronder de belangrijkste specificaties van het Speedheat verwarmingssysteem.

Veilig systeem met ingebouwd aardscherm
De basis van het Speedheat verwarmingssysteem is een 100% waterdichte, dubbel geïsoleerde elektriciteitskabel omwonden door een volledig aardscherm. De opbouw van het verwarmingssysteem voorkomt dat er geen elektromagnetische straling wordt afgegeven: de enige straling is comfortabele warmte!

Vermogen: 80 W/m2 tot 200 W/m2
Het vermogen van het Speedheat verwarmingssysteem varieert van 80W tot 200W per vierkante meter. Welk vermogen voor u van toepassing is, hangt af van een aantal zaken. Allereerst de warmtevraag en de toepassing. In de badkamer stelt u andere eisen aan de temperatuur dan in de slaapkamer of woonkamer. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de opwarmsnelheid, en de tijd die u in bepaalde ruimten doorbrengt. Ten tweede de vloerafwerking en de warmte die wordt doorgelaten door de afwerkvloer: hoe goed is uw woning geïsoleerd?  

IEC (International Electrical Commitee) veiligheidsspecificaties
Het spreekt voor zich dat het verwarmingssysteem voldoet aan alle veiligheidsspecificaties van het IEC (International Electrical Commitee). Het verwarmingselement moet geaard aangesloten worden via een aardlekschakelaar (max. 30 mA). Het Voltage bedraagt 230V: AC 50-60Hz;

Opwarmtijd 15 tot 60 minuten
Het verwarmingssysteem kent een zeer snelle opwarmtijd, bij normale omstandigheden tussen 15-60 minuten. De exacte opwarmtijd hangt af van onder meer de toepassing, warmtebehoefte en isolatie. Eenmaal op warmte verbruikt het systeem ca. een vierde van zijn capaciteit om de temperatuur te handhaven.

Sterkte/draagkracht: 100 kg/cm2
U hoeft niet bang te zijn dat het verwarmingssysteem snel beschadigd raakt: de draagkracht is maar liefst 100 kg/cm2 (zelfs onder tapijt!). Buiten de thermostaten is het systeem zelfs geheel niet aan slijtage onderhevig.  Het systeem veroudert niet en gaat een huizenleven lang mee. Bovendien krijgt u 10 jaar garantie op product (verwarmingssysteem) en installatie.

Speedheat wordt door de TERMO afdeling van Klimax manufacturing Ltd. geproduceerd voor Speedheat Nederland B.V. Het hoogwaardige productieproces voldoet aan de IEC standaarden en ISO 9001:2008 voor kwaliteitscontrole. Speedheatproducten zijn CE gecertificeerd en voldoen aan NEN 1010 van het bouwbesluit. Speedheat is in oktober 2015 als eerste elektrische verwarmingssysteem opgenomen in de BCRG database (voorheen ISSO)

Heeft u verdere technische vragen over het verwarmingssysteem van Speedheat? Neemt u dan gerust contact op met onze gespecialiseerde warmteadviseurs!