De warmte van morgen.

Veel gestelde vragen

Speedheat bestaat al 30 jaar! Regelmatig krijgen wij dezelfde vragen van mensen. Hieronder doen wij ons best de meeste vragen voor u te beantwoorden. De vragen en antwoorden zijn onderverdeeld in verschillende rubrieken. Vindt u het antwoord op uw vraag hier niet tussen?
Neem dan gerust contact op met één van onze Speedheat-adviseurs. Wij beantwoorden graag al uw vragen. Tel. 0900-401 5001 (lokaal tarief). 


U heeft keuze uit de volgende categorieën:

 • Handleidingen thermostaten
 • Renovatie
 • Nieuwbouw
 • Soorten vloer
 • Toepassingsmogelijkheden
 • Duurzaamheid
 • Zonnepanelen
 • Snelheid systeem
 • Opbouwhoogte
 • Hoofd- en bijverwarming
 • Vrijblijvend advies en service

 

Handleiding

Renovatie

 • Hoe lang duurt de installatie?


  Afhankelijk van de grote van het werk minimaal een halve dag (bijv. één enkele ruimte) tot één à twee weken. Echter is het geheel afhankelijk van het aantal vierkante meters, hoeveel ruimtes er verwarmd moeten worden en wat de staat van het gebouw is etc. Wilt u het exact weten, vraag dan vrijblijvend een offerte aan, zodat onze warmte adviseur u een gericht antwoord kunt geven. Wij leveren warmte op maat, dus is onze installatie ook maatwerk.

 • Wordt er bij de installatie gefreesd?


  Het vrezen in een vloer, wordt alleen toegepast bij watervloerverwarming om de leidingen te plaatsten. Met Speedheat elektrische vloerverwarming is dat verleden tijd. Wij laten de vloer zoals die is en leggen daar bovenop ons systeem aan. Indien er voldoende hoogte is, bij voorkeur met isolatie. Lees meer over de vloeropbouw met ons systeem.

 • Is Speedheat handig bij renovatie?


  Speedheat is zeer geschikt voor renovatie! Het verwarmingselement van Speedheat is slechts 1 mm dun, volledig veilig en voldoet aan alle geldende veiligheidseisen en -normen. Dankzij het dunne element is het Speedheat-verwarmingssysteem snel geïnstalleerd en altijd toepasbaar. Er is dus nauwelijks opbouwhoogte nodig. Het verwarmingselement maakt direct contact met uw vloer en hierdoor ervaart u bij inwerkingstelling vrijwel direct de comfortabele stralingswarmte.

  De beperkte opbouwhoogte is juist praktisch bij renovatie en zeker als u een nieuwe vloer op een bestaande vloer legt. Over uw bestaande vloer wordt bij voorkeur isolatie aangebracht, waaroverheen de verwarmingselementen worden gemonteerd. Als u onvoldoende opbouwhoogte heeft voor isolatie kan het verwarmingselement ook direct op de bestaande vloer aangelegd worden.

 • Is Speedheat veilig?


  Speedheat-elektrische vloerverwarming is al meer dan 25 jaar lang 100% veilig en betrouwbaar. Er bestaat absoluut geen gevaar voor elektrische schokken en er is geen risico op elektromagnetische straling of gezondheidsrisico’s. Speedheat voldoet aan alle strenge nationale en internationale veiligheidseisen. Het Speedheat-verwarmingselement heeft een volledig afgeschermd aardscherm. Wij zijn CE en ISO 9001:2008 gecertificeerd!

  Dankzij het unieke verwarmingselement, de eerste isolatielaag die verder omvlochten is met koper draden en een finale isolatielaag is Speedheat 100% waterdicht en heeft het element een lange levensduur. Daarin verschilt Speedheat in positieve zin van traditionele vloerverwarming op water, waarbij de stalen of PVC-buizen van traditionele vloerverwarming onder invloed van alkaline in het cement verouderen en kunnen gaan lekken. Speedheat is dus veel duurzamer dan vloerverwarming op water.

 • Kan ik met Speedheat per kamer verwarmen?


  Met Speedheat elektrische vloerverwarming is iedere ruimte afzonderlijk te verwarmen. Een intelligente digitale klokthermostaat biedt u de mogelijkheid om ruimtes afzonderlijk van elkaar en razendsnel te verwarmen. U verwarmt vertrekken dus alleen wanneer u daar ook daadwerkelijk warmte wenst. Hiermee voorkomt u energieverspilling en beperkt u uw persoonlijke belasting van het milieu.  Omdat u Speedheat per vertrek kunt regelen kunt u het bijv. bij renovatie van uw woonkamer, het ook alleen in dat vertrek laten aanleggen.

 • Welk vermogen moet geïnstalleerd worden?


  Het te installeren vermogen is afhankelijk van vele factoren zoals onder andere de mate van de isolatie van de betreffende ruimte(s) en het beschikbare vloeroppervlak. Een hoger vermogen per m2 zorgt ervoor dat de vloer sneller opwarmt en hierdoor sneller op de juiste temperatuur is. Een hoger vermogen per m² verbruikt hierdoor niet meer energie. Het vermogen aan elektrische vloerverwarming dat je moet toepassen is hiernaast afhankelijk van de toepassing hoofd- of bijverwarming. Voor hoofdverwarming is doorgaans meer vermogen nodig dan voor bijverwarming omdat het in dit laatste geval alleen over een warme vloer gaat. De ervaren warmtespecialisten van Speedheat adviseren u graag voor uw woning.

 • Welke vermogens zijn er?


  Er zijn vermogens beschikbaar vanaf 80 - 160 W/m2, afhankelijk van de isolatie, situatie, en toepassing berekenen wij het voor u gewenste vermogen Voor nieuwbouw met de huidige isolatienormen kan vaak volstaan worden met 50W/m2.

 • Ik wil graag comfortverwarming. Wordt mijn vloer volledig verwarmd/belegd?


  Dit is afhankelijk van uw wens. Het is mogelijk plaatselijk te verwarmen bijv. in zit- en eethoek, de vloer kan bijv. 70% belegd worden (rondom een stuk vrij van de wanden) of volledig.

 • Hoe wordt de temperatuur geregeld?


  Indien het comfortverwarming (bijverwarming) is, wordt met de thermostaat de vloertemperatuur geregeld. Deze thermostaat werkt onafhankelijk van uw andere verwarming/thermostaat in het vertrek. Indien het hoofdverwarming is, wordt met de thermostaat de ruimtetemperatuur geregeld. De vooraf ingestelde klokthermostaten zorgen in beide gevallen voor de juiste temperatuur op het door u ingestelde moment.

 • Is het mogelijk om over te stappen zonder veel breekwerk van water naar elektrisch?


  Dat is zeker mogelijk! Sterker nog: bij de installatie Speedheat laten we uw vloer heel. Breken is niet nodig omdat ons systeem zo dun is dat het desgewenst rechtstreeks boven op de (bestaande)vloer kan worden geïnstalleerd.

Nieuwbouw

 • Kan Speedheat ook in de nieuwbouw worden toegepast?


  Dit was altijd al mogelijk, alleen nu hebben we ook officieel het bewijs in handen dat Speedheat een zeer geschikt systeem is voor nieuwbouw. Wij zijn namelijk door het BCRG gelijkwaardig verklaard, voorheen welbekend als ISSO. Lees meer over Speedheat in de nieuwbouw.

 • Voldoet Speedheat aan de bouwnormen?


  Ja, doordat wij gelijkwaardig zijn verklaard door Bureau CRG, zijn we opgenomen in alle bouwberekeningprogramma’s. Hierin kom je alleen te staan als de testen in zo verre positief zijn dat het systeem zich voldoet aan de huidige bouwnormen zoals een EPC < 2.

 • Wordt de installatie van het verwarmingselement beperkt door obstakels in een kamer?


  Ons verwarmingselement is zo dun en flexibel dat het in iedere vorm is te installeren. Een droom voor architecten, want hierdoor hebben zij complete ontwerpvrijheid. Met Speedheat gaat u makkelijk om een obstakel heen. Niets in de ruimte houdt de comfortabele warmte tegen.

 • Is de bouwvorm van een kamer/gebouw bepalend voor de installatie?


  Nee totaal niet. Doordat ons systeem zo flexibel en dun is, maakt het niet uit in wat voor een vorm de vloer loopt en of de wanden gebogen zijn. Bij een zeer kleine vloer, kunnen we de verwarming zelfs in de wand plaatsen. Oftewel hoe modern een gebouw ook is, Speedheat moderniseert mee.

Soorten vloer

 • Onder welke soorten vloer kan ik vloerverwarming laten installeren?


  Bij ons kunt u onder ieder type vloer verwarming laten installeren. Voorbeelden zijn: Tegels, Laminaat, PVC, Plavuizen, Linoleum, Vinyl, Betonlook, tapijt etc. Meer informatie over soorten vloeren.

 • Wat voor soort ondervloer heb ik nodig voor jullie systeem?


  Ons systeem kan op nagenoeg elk type ondervloer aangelegd worden. 
  wij leveren altijd verwarmoplossingen op maat, dus neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

 • Is het mogelijk om vloerverwarming onder een houtenvloer te laten installeren?


  Zelfs houten vloeren zijn bij ons geen probleem. Het vermogen per meter is hiervoor speciaal aangepast.

 • Ik heb een los vloerkleed. Hebben jullie hier ook een verwarmoplossing voor?


  Wij hebben voor vloerkleden, karpet en los tapijt een speciaal verwarmingssysteem. De RugBuddy (tapijtverwarming). Deze kunt u zelf bestellen in onze Webshop. Lees meer over de tapijtverwarmer RugBuddy.

Toepassingsmogelijkheden

 • Kan Speedheat voor grote vloeren toegepast worden?


  Geen enkel probleem. Geen vloer is voor Speedheat te groot of te klein. Vloeren kunnen verwarmd worden vanaf 1,5m2 tot  ........m2. Bekijk onze projecten om een indruk te krijgen.

 • Is Speedheat toe te passen op een bestaande vloer?


  Speedheat kan zelfs heel eenvoudig op een bestaande vloer worden aangebracht, mits er maar voldoende opbouwhoogte beschikbaar is. Dit is de hoogte die nodig is voor bij voorkeur een isolatielaag (min. 3mm) het Speedheat verwarmingssysteem, de beschermlaag en de afwerkvloer (bijvoorbeeld tegels of parket). We praten hier over totaal 5mm. Omdat het Speedheat verwarmingselement maar 1 mm dun is, heeft u te maken met een zeer geringe opbouwhoogte.

 • Kan Speedheat ook in nieuwbouw toegepast worden of bij grote renovaties?


  Jazeker! Speedheat heeft eind 2015 de Gelijkwaardigheidsverklaring ontvangen, voorheen wel bekend als ISSO. Wat betekent dat het Speedheat vloerverwarmingssysteem in alle Bouwberekeningprogramma's staat teneinde te voldoen aan de huidige bouwnormen. (EPC norm). Lees meer over Speedheat in nieuwbouw en renovatie.

 • Verwarmen jullie meer dan alleen gebouwen en/of gebouwonderdelen?


  Speedheat biedt verwarmoplossingen voor allerlei warmte vragen. Om er een paar te noemen: woningen, kantoren, zwembaden, dierenhokken, schepen, stoomcabines, kerken etc. Bekijk onze referenties voor een greep uit onze projecten.

 • Zijn er andere mogelijkheden buiten vloerverwarming om mijn kamer te verwarmen?


  Speedhat kan ook toegepast worden in wanden of plafonds, afhankelijk van de warmtebehoefte, wensen en mogelijkheden. Ook zijn er infraroodpanelen verkrijgbaar die u zelf aan de wand kunt bevestigen, tapijtverwarming voor onder vast tapijt en/of losse vloerkleden, spiegelverwarming om condensvorming op uw spiegel te voorkomen. Bekijk onze toepassingen bij verwarmingsproducten in het hoofdmenu.

 • Mijn wand is niet recht. Is het toch mogelijk om wandverwarming te nemen?


  Het element van Speedheat is flexibel en kan in ieder vorm worden gebogen. Een gebogen of ronde wand is hierdoor geen enkel probleem. Het Speedheat element past zich aan naar de gewenste vorm.

 • Hebben jullie ook infraroodpanelen?


  Ja, deze zijn ook onderdeel van ons assortiment. Lees hier meer over onze infraroodpanelen. U kunt deze bestellen  in onze Webshop. 

 • Mijn spiegel is altijd beslagen na het douchen. Hebben jullie hier een oplossing voor?


  Een welbekend probleem, waar wij dé oplossing voor hebben. Lees meer over spiegelverwarming en bestel er snel een in onze Webshop.

 • Waarom zou iemand het plafond verwarmen, terwijl warme lucht juist opstijgt?


  Het klopt inderdaad dat warme lucht opstijgt, maar dat is alleen het geval als de lucht wordt verwarmd, zoals bij een CV met radiatoren. De warmte van Speedheat is stralingswarmte. Door de isolatie in het plafond straalt de warmte juist af  naar beneden op de personen en objecten in de kamer. Dit wordt vaak toegepast in hoge gebouwen maar ook bij bijv. (woning)renovatie waar een nieuw plafond gelegd wordt kan het een oplossing zijn. Voor systeemplafonds zijn speciale producten beschikbaar voor plafondplaatformaat 60x60 en 60x120. Ideaal in werkruimtes, kantoren enz.

 • Is het mogelijk om plafondverwarming toe te passen?


  Dit is zeker mogelijk, echter is afhankelijk van het gebouw, uw wensen en de mogelijkheden. Als u dit overweegt zouden we graag met u in gesprek komen.

 • Wij hebben een kantoor en krijgen het niet warm. Heeft u een oplossing?


  Als uw kantoor een systeemplafond heeft is het koudeprobleem relatief snel opgelost door – afhankelijk van de grootte van het/de kanto(o)r(en) – een aantal van de plafondplaten te vervangen door plafondverwarmingsplaten, bijv. op de plaats waar de bureau’s staan. De verwarming die dan wordt aangelegd wordt geregeld met een aparte thermostaat. Als u contact met ons opneemt, kunnen we de situatie ter plaatse bekijken en met een oplossing  komen.

 • Ik ben een schipper en ben opzoek naar een verwarmoplossing. Kan ik bij jullie terecht?


  Dat bent u zeker! Speedheat is al meer dan 15 jaar dé verwarming voor aan boord. Ons systeem is 100% veilig, betrouwbaar en flexibel toe te passen, ook in de stuurhut. Lees meer over Speedheat aan boord.

 • Wanneer kies je voor Speedheat als bijverwarming?


  Speedheat is toepasbaar als bij- of hoofdverwarming. Mensen kiezen voor elektrische vloerverwarming als bijverwarming omdat de door radiotoren veroorzaakte convectie voor een koude vloer en/of koude tocht over de vloer zorgt. De bijverwarming zorgt voor een comfortabel warme vloer waarmee koude vloeren en voeten tot de verleden tijd behoren. Hierdoor is de thermostaat van de CV zelfs enkele graden lager in te stellen.

Duurzaamheid

 • Is Speedheat duur in gebruik?


  Nee, maar helaas wordt dit wel vaak gedacht en gecommuniceerd. Zelfs grote energiebedrijven zeggen letterlijk op hun website dat elektrische vloerverwarming wel comfort biedt, maar duur is in het gebruik. Dit komt deels voort uit het feit dat men niet bekend is met het Speedheat systeem en de  voordelen hiervan, zoals de snelheid van opwarmen. Daarnaast promoten de Nederlandse overheid en de grote energiebedrijven in Nederland momenteel helaas (denk aan milieu) nog steeds het gebruik van aardgas. Die ontwikkeling gaat in tegen mondiale ontwikkelingen.

  Speedheat elektrische vloerverwarming is absoluut niet duurder in het gebruik dan bijvoorbeeld traditionele vloerverwarming op water of een CV waarbij er op basis van gas wordt verwarmd. Natuurlijk speelt in deze berekening niet alleen de energieprijs een rol maar ook aanschafprijs (CV ketel elke ca. 10. Jaar), onderhoud en afschrijvingen. Deze laatste factoren worden vaak vergeten.

  Kijken we alleen naar de energieprijs zien we dat de prijs van elektriciteit is duurder dan gas maar elektriciteit heeft een veel hogere warmte-efficiëntie (99%). Als de kostprijs per nuttige kWh op basis van gas en stroom vergeleken wordt en omgezet wordt in KJ/MJ, is op te maken dat de kosten van gas ongeveer 50% hoger liggen dan stroom. Er is daarnaast een ontwikkeling te zien op de energiemarkt waarbij de prijs van gas de laatste 10 jaar ca. 28,8% is gestegen terwijl elektriciteit slechts met 3.9%  is gestegen. Oftewel gas is in 10 jaar 24,9% meer gestegen dan de prijs van elektriciteit. Deze vergelijking is exclusief toeslagen zoals vastrecht. 

 • In hoeverre is Speedheat duurzaam?


  Speedheat gebruikt duurzame lichte materialen en ons systeem is onderhoudsvrij. Verder kunt u ons systeem perfect combineren met zelf opgewekte groene stroom d.m.v. bijv. zonnepanelen en mini windmolens wat de CO2 uitstoot enorm verlaagd.

  Speedheat gaat in principe een huizenleven lang mee. De vestigingen zijn verspreid over Nederland om aanrijtijden zo kort mogelijk te houden en CO2 uitstoot en brandstof gebruik te beperken. Daarbij installeren wij per vertrek slimme thermostaten die zich aanpassen aan uw dagritme zodat er geen energie verloren gaat. Door de comfortabele warmte, kunt u de thermostaat 2 graden lager instellen, waardoor u 14% op uw energie bespaart. Duurzaamheid begint bij ons bij de fabricage (zeer weinig materialen nodig) en vertaalt zich door in de hele organisatie tot aan de installatie waarbij door de minimale dikte van 1mm ook een minimum aan materialen nodig is voor de afwerking tijdens de montage. 

  Lees meer over duurzaam omgaan met Speedheat warmte.

 • Is Speedheat duur in het onderhoud?


  Nee, Speedheat is onderhoudsvrij en heeft een lange levensduur. Daarnaast zijn de installatiekosten vergeleken met het aanbrengen van een CV-ketel met radiatoren of CV-ketel in combinatie met vloerverwarming eenvoudiger en doorgaans aanzienlijk lager. Kiest u voor Speedheat, dan bespaart u jaarlijks op afschrijving en onderhoudskosten. Verwarmt u uw gehele woning elektrisch dan heeft u geen gasaansluiting nodig en betaalt u daarvoor geen vastrecht of toeslagen.

   

 • Waarom is elektrisch verwarmen milieuvriendelijk?


  In Nederland denkt men snel dat het gebruik van aardgas milieuvriendelijker is dan het gebruik van elektra. Logisch, omdat wij enkele decennia niet anders gewend waren. Helaas komt bij het winnen, transporteren en verbranden van aardgas altijd CO2 vrij en gaat een redelijk groot deel van deze energie tijdens dit proces verloren. Aardgas wordt daarnaast steeds schaarser en duurder. Dankzij de nieuwste technieken, zoals waterkrachtcentrales, wind- of zonne-energie, wordt 100% groene of CO2 vrije stroom opgewekt, waarmee u op een duurzame wijze uw huis kunt verwarmen. Groene stoom is nauwelijks duurder dan grijze stroom en is duurzaam en milieuvriendelijk. Als u kiest voor groene stroom dan is uw persoonlijke belasting van het milieu zo goed als nihil.

 • Is Speedheat beter voor de gezondheid?


  Bij traditionele verwarming, verwarmen radiatoren de lucht in een ruimte. Er ontstaat luchtcirculatie waarbij warme lucht naar boven stijgt en koude lucht op de vloer valt. Hierdoor veroorzaken radiatoren 85% convectie (luchtstromen) en slechts 15% stralingswarmte. Deze constante inefficiënte luchtcirculatie veroorzaakt ureumdamp bevattende lucht, die vaak hoofdpijn veroorzaakt en die slecht is voor uw gezondheid. Bovendien zijn radiatoren niet eenvoudig schoon te houden, waardoor opgehoopt stof en vuil weer verspreid worden in de ruimte.

  Speedheat elektrische vloerverwarming levert zogenaamde stralingswarmte, die niet de lucht in huis opwarmt, maar warmte verschaft door infraroodstraling vanaf uw vloer. Deze aangename warmte voelt aan als de warmte van de zon. Speedheat verbetert uw leefklimaat doordat Speedheat-elektrische vloerverwarming 95% stralingswarmte en slechts 5% convectie levert. Dus veel minder stof en vuil in de lucht en geen koude tocht over de vloer! Lees meer over de voordelen van infraroodverwarming.

 • Houden jullie ook rekening met de EPC norm?


  Doordat Speedheat sinds kort als enige elektrische vloerverwarming een gelijkwaardigheidsverklaring heeft ontvangen voldoen wij aan de bouwnormen, waaronder een EPC < 2. Dat betekent dat Speedheat is opgenomen in alle bouwberekeningprogramma’s. Lees meer over Speedheat in nieuwbouw.

Zonnepanelen

 • Kan Speedheat aangelegd worden i.c.m. zonnepalen?


  Speedheat levert zelf geen zonnepanelen echter het verwarmingssysteem leent zich bij uitstek om i.c.m. zonnepanelen te functioneren.

 • Wat heeft Speedheat vloerverwarming met zonnepanelen te maken?


  Zonnepanelen worden gebruikt om zonne-energie op te wekken. Deze opgewekte energie wordt omgezet in elektriciteit. Speedheat is een elektrisch verwarmingssysteem dat toepast wordt als vloer- of wandverwarming. De met zonnepanelen opgewekte energie kan dus worden aangewend  om een ruimte/gebouw te verwarmen met Speedheat elektrische (vloer)verwarming.

 • Ik verbruik minder dan dat ik zonne-energie opwek Is het een optie met Speedheat te gaan verwarmen?


  De hoeveelheid opgewekte energie is uiteraard afhankelijk van het aantal geplaatste zonnepanelen. Het is voor uw portemonnee het best om de opgewekte energie volledig te benutten en niet terug te leveren aan het net. Indien u meer opwekt dan u nodig heeft of indien u van plan bent veel zonnepanelen te plaatsen waardoor u meer opwekt dan u verbruikt is het zeker interessant (voor een deel) over te gaan op Speedheat elektrische (vloer)verwarming. Speedheat kan per vertrek aangelegd worden, dus ook bijv. alleen in uw woonkamer, keuken of aanbouw.

 • Kan ik Speedheat aansluiten op mijn zonnepanelen?


  Elektrische vloerverwarming van Speedheat is niet alleen eenvoudig aan te sluiten op zonnepanelen, maar ook een ideale combinatie waarbij u zelf opgewekte energie direct omzet in warmte. Een 135% warmte-efficiënt systeem. Afhankelijk van uw woningisolatie, het aantal zonnepalen en uw stroomverbruik is het mogelijk dat u in de toekomst niet meer afhankelijk bent van toelevering van stroom. Laat wel een berekening maken door uw zonnepanelenleverancier omdat de zonligging van uw woning alsmede de dakhelling en het dakoppervlak bepalen hoeveel stroom u kunt opwekken. Het ideale is dat u voldoende stroom opwekt voor de elektriciteit die u verbruikt, inclusief elektrische verwarming.

Snelheid systeem

 • Hoe lang duurt het voor het warm is?


  Kort! Traditionele vloerverwarming op water ligt diep in de betonvloer en heeft hierdoor een zogeheten trage reactietijd van minstens 8 uur. Het systeem moet eerst het beton verwarmen en er gaat bij dat opwarmproces veel energie verloren. Dit zorgt ervoor dat u bijvoorbeeld uw woonkamer de gehele dag moet verwarmen terwijl u de ruimte bijvoorbeeld alleen ’s avonds gebruikt. Met Speedheat is dat voorbij. Het Speedheat vloerverwarmingssysteem ligt bovenop het beton en de vloerisolatie. Er gaat geen warmte verloren in het beton en Speedheat heeft een zeer snelle reactietijd, vanaf 30 minuten. Met Speedheat schakelt u de vloer als comfort-verwarming helemaal uit en als hoofdverwarming schakelt u tijdens afwezigheid 4 à 5 graden lager in.

 • Is razendsnel verwarmen geen energieverspilling?


  Juist niet! Het innovatieve van Speedheat is de snelle opwarmtijd. Het voordeel hiervan is dat u vrijwel direct na het inschakelen de comfortabele warmte ervaart en dat u onbenut warmteverlies voorkomt. Met Speedheat is uw vloer in +/- 30 minuten op temperatuur terwijl een traditioneel vloerverwarmingssysteem op water minstens 8 uur nodig heeft om op temperatuur te komen. Die energieverspilling is met Speedheat verleden tijd. Niet voor niets is het Huis van de Toekomst reeds in 2007 uitgerust met Speedheat. Speedheat werkt net als uw verlichting. Die laat u toch ook niet branden als u niet in de ruimte aanwezig bent? De snelle opwarmtijd van Speedheat biedt u de mogelijkheid om ruimtes afzonderlijk van elkaar in te regelen. Warmte op maat dus! Snel verwarmen betekent juist energie besparen.

 • Zijn jullie sneller warm dan watervloerverwarming?


  Dat zijn we zeker en niet een beetje! Onderzoek heeft aangetoond dat wij maar liefst 15x zo snel opwarmen als watervloerverwarming. Hiermee realiseert u 66% besparing op het gemeten energieverbruik. Bekijk de testresultaten en lees meer over onze snelheid.

 • Zijn jullie sneller warm dan met radiatoren via een CV installatie?


  Dit is niet te vergelijken en een ander principe van verwarmen. H Radiatorwarmte verwarmt de lucht en zal ook relatief snel weer afkoelen. Met Speedheat vloerverwarming verwarmt u het volledige vloeroppervlak waardoor het comfort hoger is en de thermostaat enkele graden lager ingesteld kan worden. 

Opbouwhoogte

 • Wat is de minimale opbouwhoogte?


  De opbouwhoogte van het Speedheat verwarmingssysteem is ca. 2 mm. Als we 3mm.  isolatie meerekenen, dan is de opbouwhoogte 5 mm. bij dikkere isolatie (ook beschikbaar in 10 en 20mm) wordt de opbouwhoogte met die mm. verhoogd Lees meer over de opbouwhoogte.

   

 • Zijn jullie verwarmingselementen veel dunner dan andere elektrische systemen?


  Ja. Met onze 1mm. dunne systeem zijn we na ruim 25 jaar nog altijd de dunste ‘kabel’ in de markt. Dit biedt vele voordelen zoals maximale toepassingsmogelijkheden, flexibiliteit in zowel nieuwbouw als renovatie en minder verbruik (en kosten) van overige benodigde verwerkingsmaterialen zoals egaline/tegellijm. Bovendien, hoe minder materialen er nodig zijn des te beter is het voor het milieu. Alleen maar voordelen dus.

  Een normale verwarmingsdraad is minstens een cm dik. Als u na gaat dat ons element slecht 1mm dun is, zijn wij minimaal 10 keer zo dun als alle overige verwarmingsdraden. Wat dus zorgt voor een snellere opwarmtijd en minder warmteverlies. Vandaar 135% warmte-efficiënt!

 • Wat is de maximale opbouwhoogte?


  De maximale opbouwhoogte is afhankelijk van de mogelijkheden in de (ver)bouw van u als klant. Uitgaande van 20mm isolatie wordt het 22mm. We komen graag bij u langs voor een afgestemd advies of neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie. Lees meer over de opbouwhoogte.

Hoofdverwarming en bijverwarming

 • Kan Speedheat een heel huis verwarmen?


  Dat kan zeker. Speedheat elektrische vloerverwarming is toepasbaar als hoofd- of bijverwarming en elektrisch verwarmen is een goed alternatief voor een CV-installatie. Met Speedheat als hoofdverwarming zijn radiatoren verleden tijd en is uw huis op een comfortabele wijze te verwarmen. Het grote voordeel van Speedheat is dat u per ruimte uw verwarming kunt reguleren. Een geavanceerde digitale klokthermostaat met 6 verwarmingsperiodes per dag zorgt ervoor dat de ruimte comfortabel warm is als u thuis bent en geen onnodige energie verspilt als u niet thuis bent. U behaalt het hoogste rendement als u onder de vloerverwarming vloerisolatie laat aanbrengen. Vloerisolatie voorkomt onnodig warmteverlies en versnelt de opwarmtijd, waardoor het syteem een optimaal rendement heeft.

Vrijblijvend advies & service

 • Hoe gaat Speedheat om met garantie?

  Speedheat-vloerverwarming is een onderhoudsvrij systeem met tien jaar fabrieksgarantie op het verwarmingssysteem en drie jaar fabrieksgarantie op de thermostaat. Mocht er onverhoopt toch een breuk in het verwarmingselement komen dan kan een deskundige Speedheat-installateur in 99% van de gevallen de breuk plaatselijk heel nauwkeurig lokaliseren met onze geavanceerde apparatuur. Speedheat lost storingen altijd vakkundig en professioneel op. Serviceverzoeken kunt u eenvoudig melden bij uw eigen Speedheat leverancier dan wel via ons serviceverzoek formulier dan wel telefonisch via 0900 401 5001. Binnen de garantietermijn geconstateerde fabrieksfouten worden kosteloos verholpen. 
  In het geval van storing buiten de garantietermijn brengt de Speedheat-installateur u zijn uurtarief en de materiaalkosten in rekening.

   

 • Hoe gaat Speedheat om met klachten?


  Speedheat staat voor kwaliteit. Niet voor niets waarderen onze klanten onze service met een hoge tevredenheid van maar liefst een 9,4. Daar hoort ook een goede klachtafhandeling bij. Wij zijn van mening dat wij van uw klachten, bevindingen of suggesties kunnen leren en nemen deze daarom serieus. U kunt uw klacht of suggestie melden bij uw Speedheat-adviseur of via het contactformulier. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer 0900-401 5001.