Toepassingen elektrische verwarming

De toepassingen van elektrische verwarming zijn helaas nog lang niet bij iedereen bekend. Zelfs op vakbeurzen merken we dat veel professionele installateurs niet eens weten dat je met Speedheat elektrische verwarming prima een heel huis kunt verwarmen! Of dat je met Speedheat nooit meer energie verbruikt dan je nodig hebt: omdat we door de jaren heen een hele range aan producten hebben ontwikkeld, die specifiek kunnen worden afgestemd op de warmtebehoefte in de verschillende toepassingen. Een paar toepassingen die laten zien dat Speedheat elektrische verwarming maximaal comfort biedt in elke denkbare situatie:   

Toepassing 1: elektrische verwarming in de woonkamer
In de woonkamer (en keuken) brengt u relatief veel tijd door. Het is dus belangrijk dat het hier lekker warm is en dat de grote, open ruimte snel en gelijkmatig opwarmt. Vaak is de woonkamer het grootste vertrek in huis, zeker als u een open keuken heeft. Met SpeedHeat verwarmt u gelijkmatig en comfortabel de hele living. Wordt uw huis nu op een andere manier verwarmd en ervaart u plaatselijk tocht of warmt het systeem niet snel genoeg op? Dat kan Speedheat eenvoudig oplossen met een infraroodpaneel of door toepassing van tapijtverwarming onder uw vloerkleed.

Toepassing 2: elektrische verwarming in de badkamer
In de badkamer zorgt flexibele en snelle warmte juist voor een gevoel van luxe. De meest aangename warmte is natuurlijk stralingswarmte, en niets voelt zo heerlijk voor blote voeten als vloerverwarming. Dat kan met toepassing van watervloerverwarming of elektrische verwarming. Omdat u hier relatief korte tijd aanwezig bent, is watervloerverwarming niet ideaal. Het duurt veel langer dan bij elektrische verwarming voordat de badkamer is opgewarmd en het blijft nog lang warm als u al weg bent. Met SpeedHeat gaat al die energie niet verloren! Een tweede toepassing van elektrische verwarming in de badkamer is spiegelverwarming: nooit meer beslagen spiegels na het douchen!

Toepassing 3: elektrische verwarming in de slaapkamer
In de slaapkamer komt de flexibiliteit van Speedheat optimaal tot zijn recht. Slaapkamers houden de meeste mensen ’s nachts graag koel. Ook overdag, als er niemand in huis is, mag de temperatuur in de slaapkamer terugzakken tot 15 of 16 graden. Alleen dat halve uurtje ’s ochtends dat u uit uw warme bed moet stappen, en na het douchen aan moet kleden op een koude vloer... Met toepassing van elektrische verwarming is dat euvel voorbij! Dankzij de slimme thermostaten die in elke kamer worden aangebracht, zorgt u er eenvoudig voor dat uw vloer heerlijk warm aanvoelt precies wanneer u dat wilt. Ook (en desnoods alleen) in dat halve uurtje!

Toepassing 4: elektrische verwarming op de zaak
Behoefte aan plaatselijk extra warmte in grote, open werkruimtes? SpeedHeat kan werkplekken (extra) verwarmen met vloerverwarming of bureauverwarming. Bovenop een systeemplafond kunt u plafondverwarmingsplaten aanbrengen. Mocht de indeling van werkplekken veranderen, dan zijn deze eenvoudig te verplaatsen. Plafondverwarming is in principe toe te passen in elke ruimte met een systeemplafond, denk aan kantoorpanden, werkplaatsen, maar ook woonkamers, slaapkamers, keukens of studentenhuizen. Deze toepassing van elektrische verwarming kan ook uitkomst bieden bij renovatiepanden en hoge gebouwen.

Toepassing 5: elektrische verwarmingspanelen (infrarood)
Last van een koude rug in de studeerkamer? Krijgt uw warmtepomp het net niet behaaglijk in de woonkamer? Door toepassing van elektrische verwarming achter (of eigenlijk onzichtbaar in) de wand kunt u snel en eenvoudig bijverwarmen. U kunt ook kiezen voor decoratieve, losse infraroodpanelen. Beide toepassingen geven dezelfde comfortabele stralingswarmte als vloerverwarming, maar meer direct op het lichaam gericht. Let daarom wel goed op het vermogen van de panelen: veel panelen in de markt geven veel te veel warmte af (zoals een straalkachel) waardoor de straling onaangenaam is en u zelfs hoofdpijn kunt krijgen.

Wilt u meer weten over de toepassingen van elektrische verwarming? Maak vrijblijvend een afspraak met een warmteadviseur in uw regio of neem contact op met Speedheat Nederland. Wij vertellen u er graag meer over.