Tegels op vloerverwarming: natuurlijk!

Tegels op vloerverwarming is een bekende combinatie. Bij Speedheat hebben we een speciale werkwijze en elektrische vloerverwarming voor harde vloeren als tegels, natuursteen en gietvloeren. Deze verwarming zorgt voor een optimale warmteoverdracht en zorgt ervoor dat uw gehele tegelvloer comfortabel warm is. Juist bij tegels is dat belangrijk omdat het materiaal van zichzelf koud aanvoelt. Veel mensen kiezen vanzelfsprekend voor vloerverwarming onder hun tegels, omdat (begrijpelijk!) niemand koude voeten wil – ook niet in een verder warme kamer.

In tegenstelling tot veel dieper liggende watervloerverwarming (met buizen in de vloer), wordt het 1 mm dunne Speedheat systeem bovenop de ondervloer aangebracht. Daardoor zorgt het voor een veel snellere en gelijkmatige opwarming van de vloer en/of ruimte. Hierdoor is er eigenlijk geen beperking voor het type afwerkvloer dat erop wordt aangebracht. Tegels hebben wel andere eigenschappen dan andere typen vloeren. Speedheat heeft daarom een speciale elektrische vloerverwarming voor onder tegels. Wij adviseren u graag verder over de mogelijkheden van tegels op vloerverwarming!


Specificaties van onze vloerverwarming voor tegels, natuursteen en gietvloeren:

  • Vermogen hoofdverwarming: W/m2
  • Vermogen bijverwarming: W/m2
  • Dikte systeem: 1 mm
  • Aansluiting: 220 V
  • Thermostaat: elke ruimte eigen kamerthermostaat


Denk aan isolatie bij tegels op vloerverwarming
Voordat u elektrische vloerverwarming laat aanbrengen, is het belangrijk eerst na te denken over isolatie: deze wordt eerst aangebracht en daaroverheen wordt vloerverwarming aangelegd. Isolatie zorgt voor een optimaal rendement en warmte afdracht van de vloerverwarming waardoor er geen warmte verloren gaat. Uw tegels moeten immers de warmte optimaal overdragen, zodat de ruimte en alle voorwerpen worden verwarmd: niet de ondervloer! Bij Speedheat kunnen we u natuurlijk ook voorzien van een dunne, duurzame isolatie, geschikt voor tegels op vloerverwarming.

Laat u goed voorlichten over tegels op vloerverwarming
Speedheat elektrische vloerverwarming kan in principe onder en op ieder type vloer worden geplaatst. Het is wel belangrijk dat de warmtebehoefte op de juiste manier wordt berekend, zodat er niet te veel en niet te weinig vermogen wordt geïnstalleerd. De warmteadviseurs van Speedheat komen graag bij u langs om u deskundig voor te lichten en in tweede instantie de installatie voor u te verzorgen. Speedheat ontzorgt u van A tot Z.