Tapijt op vloerverwarming: luxe en comfort!

Tapijt leggen op vloerverwarming? Dat kan heel goed. Bij Speedheat hebben we er al decennia lang ervaring mee en we hebben zelfs een speciaal type elektrische vloerverwarming voor tapijt. Als u er rekening mee houdt dat uw tapijt een juten rug moet hebben, zijn er verder geen voorwaarden. U denkt misschien ‘tapijt is al warm van zichzelf’ maar toch kan een vloer koud aanvoelen of kunt u een onaangename koude tocht over de vloer hebben. Met vloerverwarming onder uw tapijt is dit verleden tijd en ervaart u het ultieme warmtecomfort...

Er is eigenlijk geen type afwerkvloer waarvoor Speedheat vloerverwarming niet geschikt is. Tapijt heeft wel een aantal specifieke eigenschappen. Speedheat heeft daarom een speciaal type elektrische vloerverwarming voor tapijt in het assortiment. Uw tapijtleverancier zal waarschijnlijk het advies geven vloerverwarming te combineren met een volledig gelijmde tapijtvloer die voldoet aan bepaalde isolatie-eisen. Op het label van uw tapijt vindt u hier informatie over: voor vloerverwarming moet de warmtedoorlaatweerstand minder zijn dan 0.17 m² K/W. Wij adviseren u graag verder over de mogelijkheden van tapijt op vloerverwarming!


Specificaties van onze vloerverwarming voor laminaat:

  • Vermogen hoofdverwarming: W/m²
  • Vermogen bijverwarming: W/m²
  • Dikte systeem:  1 mm
  • Aansluiting: 220 V
  • Thermostaat: elke ruimte eigen kamerthermostaat


Denk aan isolatie bij tapijt op vloerverwarming
Bij tapijt op vloerverwarming hanteren we een speciale werkwijze. Eerst wordt het ondertapijt gelegd, dan de 1 mm dunne vloerverwarming. Daarbovenop kan uw woninginrichter het tapijt leggen en opspannen. Het ondertapijt zorgt in principe voor isolatie. Is uw vloer erg koud, dan is het mogelijk extra isolatie aan te brengen onder het ondertapijt. Met goede isolatie zijn rendement en warmteafdracht van de vloerverwarming optimaal en gaat er geen warmte verloren: alleen de ruimte en de voorwerpen in de ruimte worden aangenaam verwarmd. Bij Speedheat adviseren we u graag verder over de juiste duurzame isolatie, geschikt voor uw ondervloer en tapijt op vloerverwarming.


Laat u goed voorlichten over tapijt op vloerverwarming
Speedheat elektrische vloerverwarming kan in principe onder en op ieder type vloer worden geplaatst. Het is wel belangrijk dat de warmtebehoefte op de juiste manier wordt berekend, zodat er niet te veel en niet te weinig vermogen wordt geïnstalleerd. De warmteadviseurs van Speedheat komen graag bij u langs om u deskundig voor te lichten en in tweede instantie de installatie voor u te verzorgen. Speedheat ontzorgt u van A tot Z.