PVC op vloerverwarming: een ijzersterke combinatie!

PVC leggen op vloerverwarming? Bij Speedheat krijgen we daar dagelijks vragen over, omdat mensen denken dat elektrische verwarming en PVC niet goed samengaan. Een groot misverstand! We hebben er zelfs een speciaal systeem elektrische vloerverwarming voor. Deze zorgt voor een optimale warmteoverdracht waardoor uw PVC-vloer overal heerlijk warm aanvoelt. Dus als u wilt kiezen voor een warme, oersterke, geluiddempende, onderhoudsarme vloer met een lange levensduur... kan dit zeker in combinatie met Speedheat elektrische vloerverwarming!

Een groot voordeel van PVC-vloeren in combinatie met vloerverwarming is zelfs dat ze de warmte perfect geleiden. Bovendien is PVC slijtvast én ongevoelig voor water, wat het een ideale vloer maakt voor zowel de woonkamer als het toilet en de badkamer. En dat gaat dus heel goed samen! Eigenlijk is er geen type afwerkvloer waar Speedheat elektrische verwarming niet mee kan worden gecombineerd. PVC heeft wel een aantal eigenschappen om rekening mee te houden. Daarom hebben wij een speciale elektrische vloerverwarming voor PVC met een lager vermogen per meter. Om te voorkomen dat de PVC vloer te warm wordt, wordt de vloertemperatuur bewaakt en begrensd door de thermostaat. Omdat elke ruimte een andere warmtebehoefte heeft, adviseren wij in elk vertrek een aparte thermostaat. Wij adviseren u graag verder over de mogelijkheden van PVC op vloerverwarming!


Specificaties van onze vloerverwarming voor PVC:

  • Vermogen per meter : 6W/m
  • Vermogen per m² : 80 - 100 W/m²
  • Dikte systeem : 1 mm
  • Aansluiting : 220 V
  • Thermostaat : elke ruimte eigen slimme digitale klokthermostaat, evt. met Wifi


Denk aan isolatie bij PVC op vloerverwarming
Net als bij alle afwerkvloeren, is het bij PVC op vloerverwarming belangrijk om een goede isolatielaag aan te brengen. Deze isolatie wordt eerst aangebracht onder de vloerverwarming. Isolatie zorgt voor een optimaal rendement en warmteoverdracht van de vloerverwarming. De PVC-vloer moet alle warmte overdragen aan de ruimte en alle voorwerpen in de ruimte: comfortabel verwarmen zonder warmteverlies! Bij Speedheat kunt u vanzelfsprekend ook terecht voor een dunne, duurzame isolatie, geschikt voor PVC op vloerverwarming.

Laat u goed voorlichten over PVC op vloerverwarming
Speedheat elektrische vloerverwarming kan in principe onder en op ieder type vloer worden geplaatst. Het is wel belangrijk dat de warmtebehoefte op de juiste manier wordt berekend, zodat er niet te veel en niet te weinig vermogen wordt geïnstalleerd. De warmteadviseurs van Speedheat komen graag bij u langs om u deskundig voor te lichten en in tweede instantie de installatie voor u te verzorgen. Speedheat ontzorgt u van A tot Z.