Elektrisch verwarmd booreiland

Ook in de offshore wereld is Speedheat geen onbekende naam. In 2014 mocht Speedheat Breda maar liefst 1400 m² aan elektrische verwarming installeren op het Noorse booreiland Aasta Hansteen. Er werd elektrische verwarming aangelegd in de sanitaire ruimtes en de leefvertrekken van de bemanning. Omdat je in deze omgeving geen risico kan lopen, werd zelfs een dubbel systeem aangebracht.

Het boorplatform Aasta Hansteen is in 2014 nieuw gebouwd. Met een hoogte van 198 meter (waarvan 177 meter onder de zeespiegel) en een doorsnede van 50 meter is het in deze beide opzichten het grootste platform ooit gebouwd. Het platform is deels in Schiedam gebouwd, waar wij elektrische verwarming mochten aanleggen op 700 m² aan oppervlak: in de keukens, de badkamers, de toiletten, de kleedkamers en de gezamenlijke eetruimte.

De Aasta Hansteen boort naar natuurlijke gasvelden zo'n 300 km boven Noorwegen. Dat is ten noorden van de poolcirkel, waar het tijden achtereen donker kan blijven en de temperatuur onder nul. Op het gebied van verwarming kan er dus geen risico worden gelopen! Daarom werd niet alleen gekozen voor Speedheat, maar werd ons ook gevraagd een dubbel systeem aan te brengen, zodat er altijd een back-up verwarming is.

Wilt u ook meer weten over de mogelijkheden van elektrische verwarming voor offshore toepassingen, neem dan contact op met Radhish Ramkhelawansing, eigenaar van Speedheat Breda.

  • Speedheat elektrische vloerverwarming op boorplatform door Speedheat Breda