Vakantiewoningen in voormalig Frans koetshuis

In maart 2013 werd een voormalig Frans koetshuis door Speedheat voorzien van vloerisolatie en elektrische vloerverwarming.

Een voormalig koetshuis in de buurt van het Franse Angers is omgebouwd tot vakantiehuis met meerdere appartementen. De klant stelde als een van de voorwaarden dat de temperatuur per ruimte afzonderlijk te regelen was en dat de bestaande vloeren bleven liggen. In Frankrijk kon niemand hem helpen, Speedheat wel. Het koetshuis heeft een hoog plafond, waardoor het lastig te verwarmen is via radiatoren en convectiewarmte: de verwarmde lucht stijgt op, en bij een hoog plafond gaat er veel warmte onnodig verloren.

De infrarood stralingswarmte van Speedheat vanaf de vloer is niet alleen aangenamer maar ook vele malen efficiënter! De bestaande vloeren van het koetshuis waren een oude stenen vloer op de benedenverdieping en oude balken met brede vloerdelen op de bovenverdieping. Om warmteverlies tegen te gaan heeft de Speedheat adviseur de vloer eerst voorzien van een laag natuurkurk, dit zorgt voor extra isolatie en voorkomt dat de warmte naar beneden toe verloren gaat. Bovenop de isolatielaag is de 1 mm dunne elektrische vloerverwarming gemonteerd en afgewerkt met een laag egaline en een speciaal membraan waardoor de tegelzetter direct aan de slag kon.

 

  • Vakantiewoning Koetshuis verwarmd met Speedheat
  • Vakantiewoning Koetshuis verwarmd met Speedheat
  • Vakantiewoning Koetshuis verwarmd met Speedheat