De warmte van morgen.

De Grote kerk in Zwolle

November 2015

Vraag van de klant
In hartje Zwolle staat een prachtige oude kerk, die gebouwd is tussen 1370 en 1452 en de grote kerk van Zwolle wordt genoemd. Zoals iedere kerk is het lastig om het goed warm te krijgen, de ruimtes zijn groot en hoog en er is vaak onvoldoende ge├»soleerd. Zodoende werden wij benaderd door de kerk voor een warmte oplossing specifiek voor twee ruimtes. In de ene ruimte staat een stilte tafel, waar bezoekers in stilte een boek kunnen lezen en in de andere ruimte bij de ingang staat een balie. De klant vroeg ons begin oktober of er een dunne oplossing mogelijk was om beide ruimtes te kunnen verwarmen.

Het antwoord
Het systeem van Speedheat is juist erg dun, dus deze vraag konden we direct beantwoorden. De Speedheat specialist is er in oktober naar toe gegaan en heeft beide ruimtes voorzien van elektrische vloerverwarming. Het ging om een oppervlak van 4m2 per ruimte. Er is gekozen voor een zwevende vloer te maken, waarbij er een MDF vloer bovenop de tegelvloer is geplaatst. Voor isolatie zijn er Heat blokken aangelegd en als verwarmingssysteem is er besloten dat een elektrische verwarmingsmat met dimmer de beste oplossing was. In totaal een vermogen van 1100 Watt per ruimte. De verwarming is bovenop de isolatie geplaatst en afgeplakt met gaas. Tot slot kwam er een tapijt overheen.

De reactie van de klant
De klant was zeer tevreden en vond het bijzonder dat bovenop de verwarming een zware tafel kon staan, zonder het te beschadigen. Hij kreeg ook van meerde kerkbezoekers positieve feedback, dat het zo lekker warm was, terwijl men een boek aan het lezen was en of bij de balie stond. Door het succes werd ons gevraagd om nog meer ruimtes voor hem te verwarmen!

Omdat beelden meer zeggen dan woorden...