De warmte van morgen.

Luxe 5 sterren hotel in Amsterdam

Januari 2011

In het hartje van Amsterdam omringt door de meest luxueuze winkels van de PC. Hooftstraat is in de voormalige Rijksspaarbank het luxe lifestyle hotel Conservatorium hotel verrezen. Vraag van de projectontwikkelaars: Wij zijn opzoek naar de beste, veiligste en dunste vloerverwarming voor de badkamers en de hamam van ons hotel. De vloerverwarming moet toepasbaar zijn op een houten underlayment vloer en apart regelbaar zijn {aangestuurd via een creditcard sleutel}. Ons hotel staat voor comfort en luxe daarom willen we de badkamerspiegels graag voorzien van spiegelverwarming, die doorloopt in de lampjes van het badkamermeubel. De wand achter het handdoekenrekje willen we verwarmen, zodat onze gasten kunnen genieten van een heerlijk warme handdoek. De bankjes, de muur en de grote spiegels van de sauna en de hamam willen we ook verwarmen met 1mm dunne verwarming. Speedheat hebben jullie een maatwerkoplossing die al onze wensen in vervulling laat gaan?

De oplossing

Om te beginnen hebben we de 1mm dunne verwarming van Speedheat op de houten ondervloer geplaatst en afgewerkt met niet scheurende en krimp bestendige flexibele mortel. Deze combinatie is slecht 2,5mm dik en de tegelzetter kan de vloer gelijk voorzien van natuursteen of tegels. De wanden achter de RVS handdoekenrekjes hebben we voorzien van maatwerk wandverwarming. Deze is uitgerust met een aparte temperatuurregelingssensor, welke speciaal voor dit project is ontwikkeld. Dat is juist de innovatie waar de projectontwikkelaars naar zochten! Onaangename condens op de spiegels voorkomen wij eenvoudig met maatwerk spiegelverwarming. Voordat de interieurbouwer de spiegels plaatste, hebben wij de spiegels voorzien van spiegelverwarming. Onaangename condens is hiermee verleden tijd! In de hamam is de bank en de muur voorzien van maatwerk verwarming. De bank en de muur hebben we perfect, lees zonder zichtbare uitsteeksels of draden, opgeleverd. De tadelakt- en glasmozaïek specialisten konden hierdoor snel en efficiënt doorwerken. Dit leverde een aanzienlijke tijdwinst op!
 

Resultaat

De projectontwikkelaars waren zeer tevreden. De samenwerking met de warmte adviseur hebben we als zeer efficiënt en prettig ervaren! Dankzij de speciaal ontwikkelde energieregeling kan iedere badkamer naar behoefte verwarmd worden. Is de kamer niet bezet dan staat de verwarming uit. Omdat Speedheat razendsnel verwarmt, is de badkamer in een mum van tijd gereed voor een nieuwe gast. Dat levert een behoorlijke energiebesparing op! De gasten van het hotel zijn zeer tevreden over het comfortabele 5 sterren gevoel van Speedheat verwarmoplossingen. De schone spiegels, de warme handdoeken en de warme voetjes na het baden dat het 5 sterren luxe gevoel geeft! De huishoudelijke dienst is ook zeer tevreden over de schone spiegels. Gasten wrijven na het baden of douchen niet meer met hun handdoeken over de spiegels, waardoor de spiegels ook niet vies worden. Mooie tijdwinst.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden...