De warmte van morgen.

Eco-vriendelijk hotel in Amsterdam

Wij willen een eco-vriendelijke verwarmoplossing voor onze 81 badkamers. Kan Speedheat ons helpen? Deze vraag stelde de Conscious Hotelketen ons. Conscious Hotels streven naar een 100% duurzame bedrijfsvoering waarbij ze een zo beperkt mogelijke footprint achterlaten. Zo serveren ze 's ochtends een biologisch ontbijt, in de badkamer liggen handdoeken van biologisch katoen en de meubels zijn gemaakt van duurzaam gekapt hout. Toen in 2010 alle badkamers van het Conscious Hotel Vondelpark Amsterdam gemoderniseerd moesten worden, gingen ze opzoek naar de meest eco-vriendelijke verwarmoplossing.

Oplossing

In alle 81 badkamers is Speedheat tegelverwarming geïnstalleerd. Omdat Speedheat per ruimte regelbaar is en 15 keer sneller verwarmt dan conventionele verwarming is Speedheat bijzonder energiezuinig in het verbruik. Daarnaast is de Speedheat verwarmingsdraad slechts 1mm. dun waardoor er weinig materiaal nodig is voor de fabricage alsmede voor de montage en uiteraard is dit ook van invloed op het transport: weinig materialen, lage volumes.

Resultaat

De gasten van Conscious Hotels Vondelpark Amsterdam genieten van hun verblijf in het hotel en zijn uiterst tevreden over het comfortabele gevoel van Speedheat vloerverwarming in de badkamer. Zo is de bijdrage van Conscious Hotels voor een beter milieu ook tot uiting gekomen in de badkamers van het hotel in Amsterdam!

Omdat beelden meer zeggen dan woorden...