De warmte van morgen.

Project Crossboat De Ceuvel in Amsterdam

December 2014

Speedheat kreeg de vraag om aan een prachtig low-budget project mee te werken. Het project heet project Crossboat en is onderdeel van de Ceuvel.

Beknopt houdt de Ceuvel in, dat er 16 oude woonboten helemaal gestript en aan land zijn gebracht. Deze 16 woonboten zijn omgetoverd tot duurzame kantoorateliers die geheel  onafhankelijk van energieleveranciers zijn. Door het gebruik van miniwindmolens en zonnepanelen wekken zij zelf stroom op en daarbij zorgen ze voor hun eigen schoon drinkwater. In de toekomst moet dit een proeftuin voor duurzame stedelijke ontwikkeling worden met prachtige grassen en steigers die fungeren als paden tussen de boten. Met dit geweldige project zijn ze nu ook genomineerd voor de Dutch Design Awards 2014.

Zo had en heeft de Ceuvel voor project Crossboat voor verschillende woonboten vloerverwarming nodig. Wij hebben een woonboot die als vergaderruimte gaat dienen in november opgeleverd. Het gaat in totaal om 30 m² aan elektrische vloerverwarming over een oppervlakte van 62 m². Binnenkort wordt de woonboot verhuurd voor bedrijven die het als vergaderruimte willen gebruiken.

 

Omdat beelden meer zeggen dan woorden...