Parket op vloerverwarming: natuurlijk!

Parket leggen op vloerverwarming? Natuurlijk kan dat, mits deskundig geadviseerd en gelegd gaat hout zelfs prima samen met (elektrische) vloerverwarming. Hout heeft weliswaar een isolerende eigenschap, maar het is een misverstand dat dat ten koste gaat van de warmte in de kamer: deze eigenschap zorgt er juist voor dat het hout langer warm blijft en het langer aangenaam warm blijft in de ruimte. Daarnaast heeft hout een hogere gevoelswarmte dan koude materialen zoals steen of tegels. Dubbel warmtecomfort!

Hout heeft nog een andere eigenschap: het is een natuurlijk materiaal dat kan gaan ‘werken’ bij grote temperatuurverschillen. Dat kan een probleem zijn bij watervloerverwarming (met waterleidingen in de vloer), of met elektrische systemen met een te hoog vermogen per meter. Speedheat elektrische vloerverwarming voor houten vloeren warmt de ruimte heel gelijkmatig op. Daarom zorgt het systeem voor een optimale warmteoverdracht en kan het probleemloos onder elke afwerkvloer worden toegepast. Onze verwarming voor onder parket is qua vermogen precies afgestemd op de eigenschappen van uw houten vloer of parket.  

Specificaties van onze vloerverwarming voor parket en houten vloeren:

  • Vermogen hoofdverwarming:  W/m²
  • Vermogen bijverwarming: W/m²
  • Dikte systeem: 1 mm
  • Aansluiting: 220 V
  • Thermostaat: elke ruimte eigen kamerthermostaat


Denk aan isolatie bij parket op vloerverwarming
Bij alle afwerkvloeren, dus ook bij parket op vloerverwarming, is een goede isolatielaag belangrijk. Deze wordt eerst aangebracht, voordat we de vloerverwarming monteren. Deze isolatielaag zorgt ervoor dat alle warmte die wordt opgewekt door de vloerverwarming ook daadwerkelijk wordt benut om de ruimte en alle voorwerpen in de ruimte te verwarmen. Bij Speedheat kunt u natuurlijk ook terecht voor dunne, duurzame isolatie, speciaal geschikt voor parket op vloerverwarming, verkrijgbaar vanaf 3 mm dikte.

Laat u goed voorlichten over parket op vloerverwarming
Speedheat elektrische vloerverwarming kan in principe onder en op ieder type vloer worden geplaatst. Het is wel belangrijk dat de warmtebehoefte op de juiste manier wordt berekend, zodat er niet te veel en niet te weinig vermogen wordt geïnstalleerd. De warmteadviseurs van Speedheat komen graag bij u langs om u deskundig voor te lichten en in tweede instantie de installatie voor u te verzorgen. Speedheat ontzorgt u van A tot Z.