De warmte van morgen.

Over Speedheat

Speedheat levert een verwarmingssysteem dat is afgestemd op uw woonsituatie, uw verbruik en uw wensen. De vloerverwarming van Speedheat verbetert uw wooncomfort en minimaliseert uw energieverbruik.

Het ontstaan

Pieter Jansen en Paul de Pont constateerden dat traditionele CV verwarmingssystemen en conventionele vloerverwarmingssystemen inefficiënt met energie omgaan. Beide systemen zijn traag en moeten daarom de gehele dag aan staan om op het moment dat de ruimte gebruikt wordt warmte te geven.
De twee Nederlandse ingenieurs vonden deze traditionele systemen niet meer van deze tijd. In 1986 ontwikkelden ze in Zuid-Afrika een elektrisch verwarmingssysteem dat zeer snel op warmt, flexibel in te regelen is en naadloos aansluit op de wensen en leefstijl van de gebruiker.
Ze stichtten het bedrijf KlimaX Manufacturing Ltd waaronder ze de zeer dunne en flexibele ISO 9002, CE en IEC gecertificeerde verwarmingssystemen produceren. Via een exclusief netwerk van franchisenemers brengen de twee ingenieurs het innovatieve en duurzame verwarmingsconcept in Zuid-Afrika op de markt.
Het verwarmingsconcept is in Zuid-Afrika een grandioos succes. Speedheat besluit ook de internationale markt op te gaan met haar bewezen en beproefde concept. Speedheat International heeft anno 2012 franchisevestigingen in Zuid-Afrika, Australië, De Verenigde Staten, Nederland. Daarnaast heeft ze warmteadviseurs in België, Frankrijk,Italië, Spanje, Zweden en Canada.
 

Speedheat Nederland B.V.

Ronny en Jeanine Prang zien in 1996 de kansen en mogelijkheden van het innovatieve elektrische verwarmingsconcept voor de Nederlandse markt. De Nederlandse tak, Speedheat Nederland B.V., is in middels zeer succesvol. Via franchisevestigingen levert Speedheat kwalitatief hoogwaardige vloerverwarming afgestemd op de wensen en leefstijl van de klant.

 

Duurzame organisatie

Duurzaam ondernemen betekent volgens Speedheat ook duurzaam ontwikkelen en ondernemen. Door een uitgekiend productontwerp en een doordacht productieproces is de milieubelasting gering. Dankzij de regionale aanpak gaat er ook weinig energie verloren aan transport en voorkomen we lange aanrijroutes. Speedheat beperkt in alle opzichten haar belasting van het milieu.