De warmte van morgen.

Van het gas af

Afbeelding rood kruis door een gaspit.jpg

2-11-2017

Het kabinet heeft plannen gemaakt om te stoppen met gas want deze bron van energie is niet duurzaam en schadelijk voor het milieu. Zeg daarom maar vaarwel tegen de CV ketel en het gasfornuis.

Niet alleen de nieuwbouw

In de nabije toekomst zal er bij nieuwbouw geen gasaansluiting meer worden gemaakt; het plan heeft ook betrekking op oudere woningen. Iets wat in de theorie makkelijker gezegd is dan gedaan. Het is daarom nodig dat de overheid hier goed over nadenkt en zich bewust is van alle mogelijkheden en oplossingen en met welk budget dit is te realiseren. Er zijn nog een hoop vragen te beantwoorden, maar het begin naar een duurzamer Nederland is gemaakt!

De NOS heeft op 12 oktober 2017 dit onderwerp als nieuwsitem opgenomen. Bekijk hieronder de uitzending.

 

 

We moeten er allemaal aan geloven

Heeft u nog een CV-ketel in uw woning en kookt u op gas? Net als de platenspeler is dat straks verleden tijd. Koken zal elektrisch gaan en verwarmen… tja daar zijn nog veel discussies over. Wij weten het al langer. Eerst moet er goed gekeken worden naar de isolatieschil van woningen want het doel is de warmtevraag omlaag te krijgen. Dan naar het warmte opweksysteem en dan naar het warmte afgifte systeem (verwarming).

Van duurzaam bouwen naar duurzaam verwarmen

Door goede isolatie verbruiken we minder energie en is een woning sneller warm. Goed voor uw portemonnee en goed voor onze samenleving. Daarnaast zal de energie duurzaam opgewekt moeten worden denk bijv. aan zonne- en windenergie. En als laatste stap moet er een duurzame verwarmoplossing komen die efficiënt, snel, comfortabel en betaalbaar is. Laat Speedheat elektrische verwarming nu net het meest geschikt zijn voor de laatste stap. Onderzoek toont aan dat Speedheat i.c.m. zonnepanelen de ultieme oplossing is voor duurzaam gebouwde woningen die ook qua investering zeer interessant is.