Onzekere gasprijzen? Speedheat!

Op dit moment is het volop in het nieuws: de gasprijzen zijn ongekend hoog. Steeds meer mensen willen nu verduurzamen, om niet meer zo afhankelijk te zijn van wisselende energieprijzen. En dat kan prima volgens Marcel van Brussel, eigenaar van Speedheat Zwolle. Marcel: "Speedheat is zelfs een heel goed alternatief voor de warmtepomp!"

Marcel van Brussel: "Al voordat de gasprijzen zo hoog waren, heeft Speedheat drie situaties laten doorrekenen door onafhankelijk adviesbureau Bouwvisie Advies te Ulft. Voor dezelfde woning werd gekeken wat de kosten zouden zijn als je bij vervanging zou kiezen voor nog een keer een HR-ketel, voor een warmtepomp of voor Speedheat. Zij kwamen tot de conclusie dat toen al de kosten lager zouden uitvallen voor Speedheat dan voor een warmtepomp. Ook de HR-ketel was iets duurder, maar bleef relatief voordelig door de - op dat moment - lage gasprijs. Dat voordeel valt nu dus weg."

Berekening modelwoning

Voor deze berekening werd uitgegaan van een gemiddelde modelwoning uit 2013, met woonoppervlak van 123 m². Marcel: "Als je hier een beeld bij zoekt in Zwolle, denk dan aan een relatief jonge wijk als Werkerhoven in Stadhagen. Deze woningen zijn natuurlijk al beter geïsoleerd dan woning uit de vorige eeuw, maar nog niet volgens de laatste bouweisen. Deze woning geeft daarom een goed beeld van de gemiddelde woning. Heeft u een veel oudere of jongere woning? Ik kom graag bij u langs om de mogelijkheden van uw woning te bekijken en bespreken.

Blijft gas zo duur?

De verwachting voor de gasprijs zijn wisselend. De meeste experts gaan ervan uit dat de hoge prijzen wel weer wat zullen dalen maar niet meer onder het niveau van 2020. Door de toegenomen vraag en minder opgewekte duurzame energie stijgen de energieprijzen en wordt de voorraad kleiner. Daarnaast is het aanbod van Russisch gas beperkt. Verder zorgen de hoge prijzen ook voor inflatie, waardoor de koopkracht van consumenten afneemt. Marcel: "Wie slim is, treft nu zijn eigen maatregelen. Met zonnepanelen en elektrische infrarood vloerverwarming van Speedheat bijvoorbeeld!"

Woon je in de regio Zwolle en wil je meer weten over elektrische vloerverwarming? Neem dan contact op met Marcel van Brussel, eigenaar Speedheat Zwolle. Telefoon: +31(0)38-8521857 of mail naar zwolle@speedheat.nl

Afbeelding
Stijgende gasprijzen regio Zwolle