De warmte van morgen.

Duurzaam verwarmen met Speedheat Zeeland

Artikel in de ScheldeXpress 20-06-2017

Al meer dan 30 jaar is Speedheat dé specialist als het gaat om elektrisch verwarmen en alles wat daarbij komt kijken. Persoonlijk advies, uitstekende service en snelle levering staan daarbij voorop. De 1mm dunne elektrische infrarood (vloer)verwarming heeft veel voordelen ten opzichte van gas zoals bijv. de mogelijkheid om aan te sluiten op zonnepanelen zodat u optimaal profiteert van de door u zelf opgewekte zonne-energie.

[daarnaast hoeft u enkel de ruimtes te verwarmen waar u zich op dat moment bevindt, echter er zijn meer voordelen.]

Verwarmen zonder gas

Steeds vaker kiezen mensen er voor om geen gasaansluiting meer te nemen in hun woning en elektrisch te gaan verwarmen. Vaak wordt dit gedaan in combinatie met zonnepanelen en zonneboilers maar nog niet iedereen is op de hoogte van de mogelijkheden. . Jeanine Prang:” Vergeleken met systemen op gas zijn er lagere aanschafskosten, is het sneller aangelegd en zijn er geen jaarlijkse onderhoudskosten. Bovendien hoeft het niet na 15 jaar (gem. levensduur van bijv. een CV ketel en een warmtepomp) vervangen te worden. Daarbij kunt u eenvoudig in elk vertrek apart de gewenste temperatuur instellen op de momenten dat er van de ruimte gebruik gemaakt wordt, wat het comfort en de efficiëntie verhoogd. Men kan kiezen voor een apart vertrek zoals bij het ombouwen van garage tot kamer of het plaatsen van een serre maar ook voor volledige woningen, denk daarbij aan nieuwbouw of renovatie.” Met de slimme thermostaten kunt u de verwarming per dagdeel instellen op de gewenste temperatuur.

135% warmte-efficiënt

Doordat Speedheat op een volledig andere manier wordt aangelegd dan traditionele watervloerverwarming (bovenop de cementvloer in plaats van er onder) is Speedheat 15x sneller en dus efficiënter. Sterker nog: testen tonen aan dat Speedheat 135% warmte-efficiënt is. Door de snelheid van het systeem, de mogelijkheid per ruimte te verwarmen, te isoleren, de manier van aanleggen en een goede thermostaatregeling laat Speedheat geen energie verloren gaan. Het systeem is zeer snel op temperatuur, wat zorgt voor een aanzienlijke besparing in energie van 14%. Recente berekeningen van een onafhankelijk bureau tonen aan dat Speedheat op termijn interessanter is dan bijv. een warmtepomp, zeker in combinatie met zonnepanelen slaat de balans heel snel door in het voordeel van Speedheat. Speedheat levert compleet geïnstalleerde verwarmingsoplossingen, gekoppeld aan persoonlijk advies en uitstekende service.

Zonder hakken of breken

Speciaal opgeleide warmte-adviseurs begeleiden u vanaf de allereerste inventarisatie tot na de installatie. Voordat u een eerste advies op maat krijgt, inspecteren zij de ruimte(s) en met name de bouwmethode, isolatie en ondergronden. Zij verzorgen een vlekkeloze installatie zonder hakken of breken, met minimaal materiaalgebruik en overlast. Dit komt door het gebruik van de slechts 1 mm dunne  verwarming.. U kunt direct - en nog jaren daarna - onderhoudsvrij genieten van uw vloerverwarming.

Voor wie meer wil weten over de vele mogelijkheden van elektrisch verwarmen kan een kijkje nemen op de website van Speedheat Zeeland of een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek.

Contact

Speedheat Zeeland, Ronny Prang                                                                                   
Dr. Huizingastraat 28c - 4507 AB Schoondijke  (Technopark)

T (+31) (0)117   45 18 00
E-mail zeeland@speedheat.nl 
www.speedheatzeeland.nl