Laminaat op vloerverwarming: praktisch!

Laminaat leggen op vloerverwarming? Dat kan uitstekend. Bij Speedheat hebben we er zelfs een speciaal type elektrische vloerverwarming voor. Deze verwarming zorgt voor een optimale warmteoverdracht en zorgt ervoor dat uw laminaat overal aangenaam warm aanvoelt. En dat is natuurlijk heel prettig omdat laminaat zelf koel aanvoelt. Vloerverwarming onder uw laminaat is zowel een aanrader voor verdiepingsvloeren als voor de begane grond. In onze installatievideo kunt u zien hoe wij de vloerverwarming onder een laminaatvloer leggen.

In tegenstelling tot veel tragere watervloerverwarming (met leidingen in de vloer), verwarmt Speedheat elektrische verwarming de ruimte niet alleen veel sneller maar ook gelijkmatig op. Daarom is er eigenlijk geen type afwerkvloer waar het niet onder kan worden toegepast. Laminaat heeft wel een aantal eigenschappen waar u rekening mee kunt houden. Speedheat heeft zelfs een speciaal type elektrische vloerverwarming voor laminaat. Wij adviseren u graag verder over de mogelijkheden van laminaat op vloerverwarming!

Specificaties van onze vloerverwarming voor laminaat:

  • Vermogen hoofdverwarming: 130W/m²
  • Vermogen bijverwarming: 80W/m²
  • Dikte systeem: 1 mm
  • Aansluiting: 220 V
  • Thermostaat: elke ruimte eigen kamerthermostaat


Denk aan isolatie bij laminaat op vloerverwarming
Bij alle afwerkvloeren, dus ook bij laminaat, is het belangrijk om een goede isolatielaag aan te brengen onder de vloerverwarming. Deze isolatie zorgt voor een optimaal rendement van de vloerverwarming en dat de warmte niet verdwijnt in de ondergrond. Uw laminaat draagt warmte optimaal over, zodat de ruimte en alle voorwerpen in de ruimte comfortabel worden verwarmd zonder warmteverlies. Bij Speedheat leveren we uiteraard ook een kwalitatieve duurzame isolatie, geschikt voor laminaat op vloerverwarming.

Laat u goed voorlichten over laminaat op vloerverwarming
Speedheat elektrische vloerverwarming kan in principe onder en op ieder type vloer worden geplaatst. Het is wel belangrijk dat de warmtebehoefte op de juiste manier wordt berekend, zodat er niet te veel en niet te weinig vermogen wordt geïnstalleerd. De warmteadviseurs van Speedheat komen graag bij u langs om u deskundig voor te lichten en in tweede instantie de installatie voor u te verzorgen. Speedheat ontzorgt u van A tot Z.