Installatie van uw vloerverwarming: compleet verzorgd!

De installatie van uw vloerverwarming is bij Speedheat inbegrepen in de offerte. Zo weten wij zeker dat de installatie van vloerverwarming gebeurt op de juiste wijze met de juiste isolatie, het juiste vermogen en dat het systeem professioneel wordt aangelegd. Na installatie door onze eigen warmte-adviseurs geven wij dan ook maar liefst 10 jaar garantie op het systeem en de montage (exclusief thermostaten). Het enige wat u zelf hoeft te regelen is de aanwezigheid van elektriciteit in de ruimte en een vlakke, droge ondergrond. Verder wordt uw elektrische vloerverwarming compleet voor u geïnstalleerd, en de ruimte wordt na installatie keurig schoon opgeleverd.

Installatie van uw vloerverwarming: mogelijk binnen een dag!
Hoe lang de installateur erover doet om de vloerverwarming aan te leggen hangt natuurlijk af van het aantal vierkante meters, het aantal ruimtes en de staat van de vloer. In tegenstelling tot watervloerverwarming hoeven er geen gleuven in de vloer gefreesd te worden en/of een dikke cement-laag te worden  aangebracht. In één enkele ruimte kan de installatie van Speedheat vloerverwarming in een halve dag klaar zijn, voor een heel huis kan het meerdere dagen in beslag nemen. Om u een indicatie te geven van wat u kunt verwachten in uw situatie, kunt u het beste een vrijblijvende en op maat gemaakte offerte aanvragen.

Vloerverwarming installeren zonder hakken of breken
Frezen in de ondervloer is bij de installatie van onze 1 mm dunne elektrische vloerverwarming in het geheel niet aan de orde. In tegenstelling tot watervloerverwarming waar de verwarmingsbuizen in de ondervloer worden gemonteerd is dit bij Speedheat niet het geval. Wij laten de vloer intact en installeren het verwarmingssysteem rechtstreeks bovenop de bestaande vloer. Bij voldoende ruimte om de vloer op te hogen, adviseren we een (enkele mm dunne) isolatielaag aan te brengen onder het verwarmingselement. Dit verhoogt het rendement en de opwarmsnelheid. Lees meer over de vloeropbouw met Speedheat.

Installatie van vloerverwarming rond obstakels
Het elektrische verwarmingselement van Speedheat is zo dun en flexibel dat het in iedere gewenste vorm is te installeren. Een droom voor architecten, want hierdoor hebben zij complete ontwerpvrijheid. Zelfs gebogen oppervlakken zijn mogelijk, denk bijvoorbeeld aan de bekende knuffelmuur in het zwembad! Bij de installatie van Speedheat elektrische vloerverwarming  wordt het systeem flexibel en makkelijk om ieder obstakel heen gemonteerd en komt  in ieder ongemakkelijk hoekje. Het is ook mogelijk om de vloerverwarming niet te installeren op plaatsen waar u niet komt, zoals onder vaste kasten.

Vermogen bepalen voor installatie vloerverwarming
Het benodigde vermogen wordt graag voor u berekend door onze warmteadviseur. Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de mate van isolatie van de woning/gebouw en de toepassing. Een hoger vermogen per m2 zorgt ervoor dat de vloer sneller opwarmt en het vertrek op de juiste temperatuur komt. Een hoger vermogen verbruikt overigens niet meer energie, het zorgt ervoor dat het sneller warm is. Er zijn vermogens beschikbaar vanaf 80 - 160 W/m2. Voor nieuwbouw kan vaak volstaan worden met 80W/m2. Wilt u weten hoeveel vermogen u nodig hebt? Een warmteadviseur van Speedheat komt graag bij u langs.

Wilt u meer weten over de installatie van uw vloerverwarming? Neemt u dan contact op met een Speedheat warmte-adviseur in uw regio. Hij kan precies voor u berekenen welk vermogen u nodig hebt in uw woning. U kunt natuurlijk ook een vrijblijvende offerte aanvragen bij Speedheat Nederland.