Hele woning verwarmen met Speedheat

Uw hele woning verwarmen met Speedheat elektrische vloerverwarming? En of dat mogelijk is! Maar we begrijpen uw twijfel, want er is nogal wat verschil in rendement en prestaties tussen verschillende merken elektrische verwarming. Speedheat is al 30 jaar lang de enige elektrische vloerverwarming van slechts 1 mm dun die een heel huis kan verwarmen. Wij hebben hierdoor ook al decennialang ervaring met het aanleggen ervan bij renovatie en nieuwbouw. Niet voor niets is Speedheat toegepast in het huis van de toekomst!

Kiest u voor een bepaald systeem om uw hele woning te verwarmen, dan noemen we dat ook wel de ‘hoofdverwarming’. Dit in tegenstelling tot ‘bijverwarming’ dat kan worden ingezet om plaatselijk warmteverlies, kou of tocht op te vangen. Bij hoofdverwarming moet het systeem echter in staat zijn om te voorzien in de warmtebehoefte in de hele woning, in theorie in alle kamers tegelijk, ook als het buiten flink koud is. Dat stelt hoge eisen aan het systeem.

Uw hele woning verwarmen bij renovatie
Gaat u kamer voor kamer renoveren? Als u kiest voor Speedheat elektrische vloerverwarming, dan komt onze warmte-adviseur persoonlijk bij u langs om de vloeren te bekijken en te bespreken wat uw wensen en mogelijkheden zijn. Per ruimte wordt bepaald wat de warmtebehoefte is. Bij renovatie van oudere woningen is het ook zaak om te isoleren: hoe minder warmteverlies hoe minder er moet worden opgewekt!  Onder uw Speedheat vloerverwarming adviseren wij dan ook altijd een isolatielaag, zodat alle warmte ten gunste komt van de ruimte en alles wat zich daarin bevindt.

Hele nieuwbouwwoning verwarmen
Bij een nieuwbouwwoning kun je door een bouwkundig adviesbureau een EPC-berekening laten maken. Aan de hand van deze EPC-berekening kan er een warmteverliesberekening gemaakt worden. De warmteverliesberekening helpt bij het vaststellen van de benodigde vermogens per vertrek, en daarmee de woning of het gebouw. Nieuwbouwwoningen zijn volgens de huidige bouwnormen zo goed geïsoleerd dat er weinig warmte verloren gaat, waardoor het benodigde vermogen per m² lager is dan bij oudere woningen.

Maximaal vermogen om uw hele huis te verwarmen
Als het benodigd vermogen wordt berekend kan dat fors overkomen. In de praktijk zult u dat vermogen echter nauwelijks nodig hebben. In de eerste plaats is het bijna nooit zo koud als waarmee in de berekening rekening is gehouden. In de tweede plaats omdat u nooit uw hele huis tegelijkertijd voluit zult verwarmen: in de praktijk is meestal maar 1/3 van het huis actief in gebruik. Andere ruimtes kunnen worden ingesteld op een lagere temperatuur, bijv. 16/17oC. In elke ruimte wordt een slimme thermostaat aangebracht: afgestemd op uw leefritme worden alleen de ruimtes verwarmd waar u ook echt bent.

Aanvullende maatregelen
Als u van een CV-ketel met radiatoren overstapt naar elektrische verwarming als hoofdverwarming, dan is het wel raadzaam een aantal aanvullende maatregelen te nemen. U gaat minder gas verbruiken (of helemaal niet meer) maar de hoeveelheid elektrische energie zal natuurlijk toenemen: vaak plaatsen mensen daarom elektrische verwarming in combinatie met zonnepanelen op het dak ter compensatie. Een combinatie met een zonneboiler kan u hierbij ook voorzien van een oplossing voor uw warm water. Laat u goed adviseren door onze warmteadviseur!

Wilt u meer weten over het verwarmen van een hele woning met Speedheat? Maak vrijblijvend een afspraak met een warmteadviseur in uw regio of neem contact op met Speedheat Nederland. Wij vertellen u er graag meer over, en kunnen u ook in contact brengen met een gerenommeerde duurzaamheidsadviseur.