Geschikte vloeren vloerverwarming

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming? Het antwoord op deze vraag is voor Speedheat heel eenvoudig: ons systeem is geschikt voor bijna elke type ondervloer én elk type afwerkvloer. Het flexibele, elektrische systeem is slechts 1 mm dun en vereist geen speciale ondergrond, alleen een vlak en schoon oppervlak om verwarmingssysteem (en isolatie) op aan te brengen. Bij renovatie is hak- en breekwerk dan ook meestal niet nodig. Zodra de egalisatielaag is uitgehard kunt u er elke gewenste vloer op leggen. De dikte van de egalisatielaag wordt wel afgestemd op de afwerkvloer van uw keuze: parket, laminaat, tegels, tapijt, PVC, linoleum, natuursteen ... al deze vloeren zijn geschikt voor Speedheat vloerverwarming.

Geschikte vloeren onder elektrische vloerverwarming
Heeft uw woning nu een zandcementvloer, tegelvloer of ligt er een kurkvloer? Speedheat elektrische vloerverwarming is geschikt voor al deze ondervloeren. Speedheat kan dus prima op een bestaande vloer worden aangebracht, mits er ruimte is voor een opbouwhoogte van minimaal 2 mm: de totale hoogte van verwarmingssysteem en de beschermlaag. Kiest u voor vloerisolatie dan moet u daar minimaal 3 mm bij op tellen. Zelfs op een houten ondervloer is de installatie geen probleem.

Geschikte vloeren op elektrische vloerverwarming
Met Speedheat heeft u alle keus aan geschikte vloeren die op de verwarming kunnen worden gelegd: allereerst zijn harde vloeren geschikt zoals keramische tegels, grindvloeren of natuursteen. Maar ook zachte vloeren als vinyl, linoleum, PVC-vloeren en zelfs tapijt en karpetten. Ook gietvloeren, parket en laminaat vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Iedere vloerafwerking heeft wel specifieke eigenschappen. Om die optimaal te benutten en ongewenste werking van de vloer te voorkomen, heeft Speedheat voor elke type vloer een eigen oplossing. Het verwarmingssysteem is onder meer in verschillende vermogens per m en per m² verkrijgbaar.

Vloeropbouw
Speedheat wordt - in tegenstelling tot watervloerverwarming met buizen - niet in maar op bijv. de zandcementvloer aangebracht en ligt daardoor direct onder de woonvloer. Bij ondervloeren die zelf onvoldoende zijn geïsoleerd kan daarbij toch nog warmte verloren gaan. In dat geval zal de Speedheat installateur adviseren eerst een van onze (dunne) isolatielagen aan te brengen. Het verwarmingssysteem wordt daar direct bovenop geplaatst en gefixeerd met een dunne laag egaline voor afwerking en bescherming. Hierna kan de tegelzetter, parketteur of woninginrichting aan de slag.

Het  flexibele, elektrische verwarmingssysteem van Speedheat is slechts 1 mm dun. Dit biedt het belangrijke voordeel dat u maar rekening hoeft te houden met een minimale opbouwhoogte, inclusief de afwerk- of topvloer.

Wilt u weten of uw vloer geschikt is voor elektrische verwarming? Maak vrijblijvend een afspraak met een warmteadviseur in uw regio of neem contact op met Speedheat Nederland. Wij vertellen u er graag meer over.