Wat voor soort ondervloer heb ik nodig voor het Speedheat systeem?

Het Speedheat systeem kan nagenoeg op elk type ondervloer worden aangelegd. Wij leveren altijd een verwarmoplossing op maat. Zelfs op een houten ondervloer is de installatie geen probleem, bij een houten ondervloer wordt de afstand tussen de verwarmingselementen en daarmee het vermogen per vierkante meter aangepast zodat er zich geen problemen voordoen met de vloer.

Welke soorten vloer zijn geschikt voor de vloerverwarming?

Speedheat vloerverwarming kan onder ieder type vloer, waaronder tegels, laminaat, PVC, plavuizen, linoleum, vinyl, betonlook en tapijt. Lees meer over de verschillende mogelijkheden.

Is het mogelijk om vloerverwarming onder een houtenvloer te laten installeren?

Zelfs houten vloeren zijn voor Speedheat elektrische vloerverwarming geen probleem. Het vermogen per meter is hiervoor speciaal aangepast zodat grote temperatuurschommelingen worden beperkt.

Wat is de minimale opbouwhoogte voor de installatie van vloerverwarming?

De opbouwhoogte van enkel het Speedheat verwarmingssysteem is ongeveer 2 mm. Indien er ruimte over is voor vloerisolatie adviseren we om dit eronder aan te brengen. Vloerisolatie kan al vanaf 3 mm, waardoor de opbouwhoogte op 5 mm komt. Lees meer over de vloeropbouw.

Wat is de maximale opbouwhoogte voor de installatie van vloerverwarming?

De maximale opbouwhoogte is afhankelijk van de mogelijkheden van uw vloer en ondervloer. De dikste isolatie die wij standaard op voorraad hebben is 20 mm waardoor de opbouwhoogte in combinatie met het verwarmingselement op 22 mm komt. Indien u meer opbouwhoogte nodig heeft, kunnen we kijken naar de mogelijkheden, neem voor meer informatie contact met ons op.