Toepassingsmogelijkheden van Speedheat

Speedheat biedt vele verwarmoplossingen voor allerlei situaties. Speedheat verwarmt meer dan alleen gebouwen, neem eens een kijkje tussen de projecten. Hier staan onder andere woningen, kantoren, zwembaden, dierenverblijven, schepen, stoomcabines en kerken tussen.

Dankzij de vele toepassingsmogelijkheden zijn we flexibel in het meedenken over wat de beste en meest efficiënte manier van verwarmen is in uw situatie. Bij Speedheat ontvangt u heus maatwerk van echte professionals die weten waar ze mee bezig zijn.

 

Zijn er andere mogelijkheden buiten vloerverwarming om mijn kamer te verwarmen?

Speedheat kan ook worden toegepast in wanden, afhankelijk van de warmtebehoefte, wensen en mogelijkheden. Daarnaast zijn er ook infraroodpanelen verkrijgbaar die u zelf aan de wand kunt bevestigen, tapijtverwarming voor onder vloerkleden, spiegelverwarming. Neem eens een kijkje tussen de producten.

Ik heb een los vloerkleed. Hebben jullie hier ook een verwarmoplossing voor?

Het Speedheat systeem kan nagenoeg op elk type ondervloer worden aangelegd. Wij leveren altijd een verwarmoplossing op maat. Zelfs op een houten ondervloer is de installatie geen probleem, bij een houten ondervloer wordt de afstand tussen de verwarmingselementen en daarmee het vermogen per vierkante meter aangepast zodat er zich geen problemen voordoen met de vloer.

Kan Speedheat ook grote vloeren verwarmen?

Voor onze Speedheat specialisten is geen vloer te groot of te klein, vloeren kunnen al verwarmd worden vanaf 1,5 m² tot … m². Neem ook eens een kijkje bij onze projecten om ter inspiratie.

Mijn wand is niet recht, is het toch mogelijk om deze te verwarmen met Speedheat wandverwarming?

Dankzij de flexibiliteit van het Speedheat verwarmingselement kan deze in elke vorm worden gebogen, hierdoor is een gebogen of bollende wand geen enkel probleem. Lees meer over elektrische wandverwarming.

Waarom zou iemand het plafond verwarmen terwijl warme lucht opstijgt?

Het klopt inderdaad dat warme lucht opstijgt, maar dat is alleen het geval als de lucht wordt verwarmd, zoals bij een CV met radiatoren. De warmte van Speedheat is stralingswarmte. Door de isolatie in het plafond straalt de warmte juist uit naar beneden op de personen en objecten in de kamer. Dit wordt vaak toegepast in hoge gebouwen maar ook bij bijv. (woning)renovatie waar een nieuw plafond gelegd wordt kan het een oplossing zijn. Voor systeemplafonds zijn speciale producten beschikbaar voor plafondplaatformaat 60x60 en 60x120. Ideaal in werkruimtes, kantoren enz.

Wij hebben een kantoor en krijgen het niet warm, heeft Speedheat hier een oplossing voor?

Als uw kantoor een systeemplafond heeft is het probleem relatief snel opgelost door, afhankelijk van de grootte van het kantoor, door een aantal van deze plafondplaten te vervangen door onze plafondverwarmingsplaten. U kunt de plafondverwarmingsplaten bijvoorbeeld boven een bureau of werkplaats hangen zodat daar de warmte straalt waar nodig is.

Ik ben schipper en ben op zoek naar een verwarmoplossing, heeft Speedheat hier een oplossing voor?

Als schipper bent u bij Speedheat aan het juiste adres. Wij zijn namelijk al meer dan 25 jaar de verwarming voor aan boord. Ons systeem is 100% veilig, betrouwbaar en flexibel toe te passen, ook in de stuurhut. Meer weten over Speedheat aan boord? Kijk dan eens onder onze oplossingen voor de scheepvaart.

Wanneer kiest u voor Speedheat als bijverwarming?

Speedheat is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Bij hoofdverwarming dient Speedheat als uw enige bron van verwarming, bij bijverwarming heeft u de keuze om deze aan te zetten voor wat extra warmte en comfort. Daarom wordt bijverwarming in sommige gevallen ook wel comfortverwarming genoemd. De bijverwarming zorgt voor een comfortabel warme vloer waardoor koude tocht over de vloer tot de verleden tijd behoort.

Wordt de hele vloer belegd of verwarmd met bijverwarming?

Voor bijverwarming of comfortverwarming is het mogelijk om het volledige vloeroppervlak te beleggen, maar niet noodzakelijk. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om plaatselijk te verwarmen, bijvoorbeeld in de zit- of eethoek. In dat geval volstaat u meestal met 70% waarbij de vloerverwarming een stuk vrij van de wanden wordt gelegd of juist rondom uw eetkamertafel of rondom het bed in de slaapkamer.

Kan Speedheat een heel huis verwarmen?

Dat kan zeker. Speedheat elektrische vloerverwarming is toepasbaar als hoofd- of bijverwarming en elektrisch verwarmen is een goed alternatief voor een CV-installatie. Met Speedheat als hoofdverwarming zijn radiatoren verleden tijd en is uw huis op een comfortabele wijze te verwarmen. Het grote voordeel van Speedheat is dat u per ruimte uw verwarming kunt reguleren. Een geavanceerde digitale klokthermostaat met 6 verwarmingsperiodes per dag zorgt ervoor dat de ruimte comfortabel warm is als u thuis bent en geen onnodige energie verspilt als u niet thuis bent. U behaalt het hoogste rendement als u onder de vloerverwarming vloerisolatie laat aanbrengen. Vloerisolatie voorkomt onnodig warmteverlies en versnelt de opwarmtijd, waardoor het systeem een optimaal rendement heeft.