Is de infrarood stralingswarmte van Speedheat ongezond?

Een kritische vraag waar we graag antwoord op geven. Infrarood stralingswarmte is 100% veilig en gezond. Infraroodverwarming is stralingswarmte zonder licht, je kunt het niet zien, horen, ruiken of proeven. Stralingswarmte bestaat uit golflengtes en bij iedere golflengte hoort een bepaalde frequentie. Des te korter de golf, des te hoger de frequentie. Bij een lage frequentie, oftewel lange golfstraling, is de straling volkomen veilig. Dit is het geval bij infraroodverwarming. Straling met een hoge frequentie zoals een röntgenapparaat of magnetron wordt korte golfstraling genoemd.

Hoe zorgt Speedheat voor een beter leefklimaat?

Speedheat verwarmt de ruimte door middel van infraroodstralingswarmte. Een groot voordeel van deze stralingswarmte is dat er met de Speedheat elektrische vloerverwarming slechts 5% convectie wordt afgegeven. In tegenstelling tot radiatoren die 85% convectie afgeven. Deze convectie of luchtstromen zorgen voor een constante inefficiënte luchtcirculatie waarbij warme lucht opstijgt, koude lucht op de vloer valt en stof- en vuildeeltjes door de kamer worden verspreid. Bij Speedheat elektrische vloerverwarming is dit niet het geval waardoor er veel minder stofdeeltjes door de kamer zweven en er geen koude tocht meer over de vloer trekt. Voor mensen met koude voeten of mensen met allergieën is dit een wereld van verschil.

Hoe veilig is elektrische verwarming van Speedheat?

Door het weldoordachte en unieke ontwerp is het Speedheat verwarmingselement 100% veilig en betrouwbaar en is dit al sinds de beginjaren. Het Speedheat verwarmingselement is een gepatenteerd coaxiaal element met een zelfregulerend verwarmingselement, een dubbele polymeer isolatiemantel en een volledig aardscherm waardoor er geen elektromagnetische straling (EMR) plaatsvind. Het verwarmingselement heeft een lange levensduur en voldoet aan alle strenge nationale en internationale veiligheidseisen, daarnaast zijn wij CE, ISO 9001:2008 en IEC gecertificeerd. Dit geldt voor al onze producten waaronder elektrische vloer-, wand-, tapijt- en spiegelverwarming. Lees meer over onze keurmerken en certificaten.

In welke mate houdt Speedheat rekening met het milieu?

Duurzaamheid staat bij Speedheat hoog in het vaandel en vertaalt zich door de gehele organisatie. Het begint bij ons bij de fabricage tot aan de installatie en afwerking. Dankzij het 1 mm dunne element is er een minimum aan materialen nodig voor de fabricage van het element, maar ook voor de afwerking van de vloer. Het Speedheat verwarmingselement wordt gemaakt van duurzame en lichte materialen en heeft een lange levensduur. In principe gaat het verwarmingssysteem een huizenleven lang mee. Daarnaast is het systeem ideaal te combineren met zelf opgewekte groene stroom zoals zonnepanelen, ook dit draagt bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot. Per vertrek wordt er een slimme thermostaat geplaatst die zich aanpassen aan uw dagritme zodat er minder energie verloren gaat. Daarnaast zijn de Speedheat vestigingen verspreidt door heel Nederland waardoor de aanrijdtijden zo kort mogelijk te houden en de CO2 uitstoot en brandstofverbruik te beperken. Lees meer over duurzaam verwarmen.

Waarom is elektrisch verwarmen milieuvriendelijker t.o.v. aardgas?

Bij het winnen, transport en verbranden van aardgas komt er altijd CO2 vrij en gaat er een groot deel van deze energie tijdens het proces verloren. Daarnaast kunnen we er niet omheen dat het aardgas steeds schaarser en duurder wordt waardoor we op zoek moeten naar alternatieven die tevens beter zijn voor het milieu. Dankzij de nieuwste technieken is groene stroom steeds vaker in beeld. Groene stroom is nauwelijks duurder dan grijze stroom, plus het is duurzamer en milieuvriendelijker omdat de CO2 uitstoot beperkt wordt, bijvoorbeeld door energie opwekken via waterkrachtcentrales, zonne- en windenergie. Als u kiest voor groene stroom, die u al dan niet zelf opwekt, in combinatie met Speedheat is uw persoonlijke belasting van het milieu zo goed als nihil. Lees meer over duurzaam verwarmen.