Elektrisch verwarmen is toch duur in energieverbruik?

Dit wordt helaas vaak gedacht en ook gecommuniceerd, zelfs door de grote energiebedrijven, zo stellen zij dat elektrische vloerverwarming wel comfort biedt, maar duur is in het verbruik. Speedheat wijkt echter af van de norm. Speedheat elektrische vloerverwarming is absoluut niet duurder in het gebruik dan bijvoorbeeld traditionele watervloerverwarming of een CV die op basis van gas wordt verwarmd.
Wanneer we enkel en alleen naar de energieprijzen kijken zien we dat deze duurder is dan de prijs voor gas. Het is natuurlijk lastig om gasverbruik en het verbruik aan elektriciteit met elkaar te vergelijken. Wanneer de kostprijs per nuttige kWh wordt omgezet naar KJ/MJ kunnen we concluderen dat de kosten van het gas ongeveer de helft hoger is dan stroom. Daarentegen heeft elektriciteit een veel hogere warmte-efficiëntie, namelijk 99%. Dit houdt in dat 99% van de benodigde elektriciteit ook daadwerkelijk wordt omgezet in warmte.
Vaak word er enkel naar het verbruik gekeken, maar het is belangrijk om ook naar de aanschafprijs, onderhoudskosten en jaarlijkse afschrijvingen mee te nemen in het totaalplaatje. Deze laatste factoren worden vaak vergeten, maar in het geval van Speedheat zijn deze zeer belangrijk. Zo heeft Speedheat een lange levensduur waardoor het een huizenleven lang mee gaat, er geen vervanging nodig is en geen jaarlijkse onderhoudskosten zijn. Lees meer over de total cost of ownership (TCO).

Is razendsnel verwarmen geen energieverspilling?

De snelle opwarmtijd van Speedheat zorgt juist voor energiebesparing. Dankzij de innovatieve manier van verwarmen kunt u optimaal gebruik maken van de warmte die Speedheat te bieden heeft. Door de snelle opwarmtijd kunt u Speedheat vergelijking met uw verlichting, wanneer u niet thuis bent is het zonde om het licht te laten branden, hetzelfde geldt voor uw vloerverwarming. De gemiddelde opwarmtijd bij Speedheat ligt rond de 30 minuten, watervloerverwarming daarentegen doet er minstens 8 uur over om op de gewenste temperatuur te komen. Dankzij de slimme thermostaten in elke ruimte is het mogelijk om elke ruimte afzonderlijk van elkaar in te stellen. Dit is dus warmte op maat waarbij het snelle verwarmen leidt tot energiebesparing. Lees meer over energieverbruik.

Hoeveel vermogen is er nodig?

Er zijn verschillende vermogens mogelijk al vanaf 80 tot en met 160 W/m². Het te installeren vermogen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de mate van de isolatie, het vloeroppervlak en of de verwarming als hoofd- of als bijverwarming dient. We berekenen het best passende vermogen in uw situatie zodat u een voorstel krijgt wat op uw situatie is afgestemd. Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en één van onze vestigingen zal contact met u opnemen.
Een hoger vermogen per m² zorgt ervoor da de vloer sneller opwarmen en hierdoor sneller op de juiste temperatuur is. Een hoger vermogen per m² verbruikt hierdoor niet meer energie, omdat het systeem minder vaak aangaat als het ware. Het vermogen aan elektrische vloerverwarming is voor hoofdverwarming doorgaans hoger dan bijverwarming. Onze ervaren Speedheat warmtespecialisten adviseren u hier graag over.
In de nieuwbouw en met goede isolatie kan soms volstaan met slechts 50 W/m². Ook voor nieuwbouwwoningen die behoefte hebben aan lagere vermogens is Speedheat de installateur die het waar kan maken.

Welke vermogens kan Speedheat mij aanbieden?

Er zijn verschillende vermogens beschikbaar, met laagste vermogen 50 W/m² en hoogste 200 W/m². Meer weten over het benodigde vermogen in uw situatie? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en één van onze vestigingen zal contact met u opnemen.

Kan de meterkast hoge vermogens aan?

Door middel van een voorkeursschakeling is het verwarmen van grote oppervlakken geen probleem. Stel u wilt een ander apparaat wat veel vermogen gebruikt aanzetten maar bent bang dat de stoppen in de meterkast er dan uitspringen als ook de vloerverwarming aanstaat? Dit is op te lossen door het aanbrengen van een voorkeursschakeling of een voorkeurrelais. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de vloerverwarming automatisch uitgeschakeld wanneer u ander grootverbruikers aanzet, bijvoorbeeld wanneer u elektrisch wilt gaan koken of wanneer u de vaatwasser aanzet.

Kan Speedheat worden aangesloten op zonnepanelen?

Ja. Elektrische vloerverwarming van Speedheat is niet alleen eenvoudig aan te sluiten op zonnepanelen, maar ook een ideale combinatie waarbij u zelf opgewekte energie direct omzet in warmte. Afhankelijk van de isolatie van uw woning, het aantal zonnepanelen en uw stroomverbruik is het mogelijk dat u met Speedheat in de toekomst niet meer afhankelijk bent van de energieleverancier. Het meest ideaal is dat u voldoende stroom opwekt voor de elektriciteit die u verbruikt, inclusief het verbruik van elektrische verwarming. Wij adviseren u altijd een berekening te laten maken door uw zonnepanelenleverancier omdat de zonligging en uw woning alsmede de helling en het oppervlak van het dak bepalen hoeveel stroom u kunt opwekken.

Ik verbruik minder dan dat ik zonne-energie opwek, is het een optie om over te stappen naar Speedheat?

Het meest voordelige voor u en uw portemonnee is om de opgewekte energie volledig te benutten in plaats van terug leveren aan het net. Indien u meer opwekt dan u nodig heeft, of van plan bent meerdere zonnepanelen te plaatsen waardoor u meer opwekt dan verbruikt is het zeer interessant om over te stappen op Speedheat elektrische vloerverwarming. Speedheat kan per vertrek worden aangelegd en ook stapsgewijs.