Pagina afbeeldingen
Energieverbruik Speedheat

Energie besparen op uw verwarming

Energie besparen op uw verwarming? Dat is nog niet zo eenvoudig aan te tonen. En dat komt vooral doordat het zo lastig is om de verschillende soorten energie en de kosten met elkaar te vergelijken op lange termijn. Gebruikt u nu nog gas en gaat u over naar een warmtepomp of elektrische verwarming? Dan gaat u minder energie gebruiken uit gasverbranding, maar meer elektriciteit. Met PV-panelen op uw dak gaat u niet minder energie verbruiken maar wel minder afnemen en er in elk geval minder voor betalen. Daar staat dan wel de investering tegenover. Energie besparen op uw verwarming is een mooi streven maar laat u goed voorlichten.

Zo is er meteen al de eerste vraag: wilt u energie besparen, of wilt u besparen op uw energiekosten? In het eerste geval zult u voor uw verwarming wellicht kijken naar een systeem dat zo efficiënt mogelijk en met relatief weinig elektriciteit kan draaien – zoals de warmtepomp of pelletkachel. Dat weegt voor u op tegen het hogere geheel van investerings-, onderhouds- en vervangingskosten. In het tweede geval ligt het voor de hand juist te kijken naar een combinatie met een eigen duurzame energiebron en een systeem dat naast lage energiekosten ook een lagere investering en geen onderhoudskosten kent – zoals Speedheat elektrische verwarming, dat een huizenleven lang meegaat.

Echt energie besparen op uw verwarming?
De tweede vraag is: bent u bereid uw eigen energiegedrag te veranderen? Hoe aantrekkelijk het idee ook is om aan het eind van de maand energie te besparen, in de praktijk moet u er wel zelf energie in steken om anders met uw verwarming om te gaan. Met een CV-ketel heeft u relatief snel een warm huis vergeleken met een warmtepomp. U zult veel energie verspillen of comfortverlies ervaren als u dezelfde prestaties verwacht van uw warmtepomp. Het zal altijd schelen dat u met infraroodverwarming de thermostaat 2 graden lager kunt zetten, maar de mogelijkheid om echt energie te besparen op uw verwarming heeft alleen u in de hand.

Slimme thermostaten helpen besparen
Speedheat elektrische verwarming heeft in dit opzicht overigens nog een sterk voordeel ten opzichte van andere verwarmingssystemen: er wordt in elke kamer een aparte, slimme thermostaat aangebracht die u naar uw eigen leefritme kunt inregelen. Zo helpt het systeem u een handje om bewust met energie om te gaan op momenten dat u helemaal niet thuis bent of niet in bepaalde ruimtes hoeft te zijn. En mocht u er onverwacht toch zijn dan warmt Speedheat snel op zonder energieverlies. En minstens zo belangrijk: zonder in te leveren op comfort. Energie besparen is een mooi streven, maar u wil toch ook een aangename verwarming.

Wilt u meer weten over energie besparen op uw verwarming? Neem vrijblijvend contact op met Speedheat Nederland. Wij vertellen u graag meer over energie besparen en kunnen u ook in contact brengen met een gerenommeerde duurzaamheidsadviseur.