Elektrische vloerverwarming in de woonkamer

Wilt u elektrische verwarming laten aanleggen in de woonkamer en heeft u op dit moment nog een CV-installatie met radiatoren?  Dan zult u werkelijk een wereld van verschil ervaren op het moment dat u overstapt op elektrische vloerverwarming; stille geruisloze en onzichtbare warmte! Heeft u nu watervloerverwarming in de woonkamer dan zal vooral de opwarmsnelheid u verbazen. Bent u niet op zoek naar een compleet nieuwe hoofdverwarming maar wilt u plaatselijk bijverwarmen? Dan kan een paar m2 vloerverwarming, een infraroodpaneel of tapijtverwarming de oplossing bieden. Wie meer comfort wil in de woonkamer kan alle kanten op met elektrische verwarming!

De voordelen van elektrische vloerverwarming in de woonkamer
In de woonkamer brengt u relatief veel tijd door en comfort is dus belangrijk. Het moet er een groot deel van de dag aangenaam warm zijn, en snel en gelijkmatig kunnen opwarmen. Vaak is de woonkamer het grootste vertrek in huis, wat zeker geldt als u een open of geschakelde keuken heeft. Verwarming met radiatoren zorgt voor luchtcirculatie en kan een grote en/of hoge ruimte niet goed gelijkmatig verwarmen: door luchtcirculatie krijgt u  snel last van tocht of koude luchtstromen over de vloer. Elektrische vloerverwarming in de woonkamer kent dat probleem niet: de stralingswarmte die wordt afgegeven zorgt over het hele vloeroppervlak direct voor gelijkmatige opwarming van de objecten en de lucht van onderaf.

Elektrische bijverwarming in de woonkamer
Wordt uw woonkamer nu verwarmd op een andere manier (bijvoorbeeld een warmtepomp) en ervaart u plaatselijk tocht? Heeft u zittend op de bank last van koude voeten? Speedheat vloerverwarming kan (plaatselijk) als bijverwarming worden aangelegd. In dit geval meet het systeem niet de ruimte- maar de vloertemperatuur, die u nauwkeurig kunt instellen. Daarnaast kan Speedheat extra warmtebehoefte eenvoudig oplossen met tapijtverwarming onder uw vloerkleed: deze stopt u zo in het stopcontact en is in diverse maten verkrijgbaar. Duurt het te lang voordat het systeem opwarmt, waardoor u ongewenst met een vest op de bank zit? Dan kan een  infraroodpaneel uitkomst bieden. Natuurlijk is het ook mogelijk om elektrische wandverwarming aan te brengen op plaatsen in de woonkamer waar u net even wat extra warmte wilt.

Wilt u meer weten over de elektrische verwarming in de woonkamer? Neemt u dan contact op met een Speedheat warmte-adviseur in uw regio. Hij kan u adviseren en geeft u de oplossing die is afgestemd op uw wensen. U kunt natuurlijk ook een vrijblijvende offerte aanvragen bij Speedheat Nederland.