Elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming

Elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming? Als u gaat voor duurzaam comfort is er geen beter systeem om uw huis te verwarmen. De flexibiliteit maakt het systeem ideaal om af te stemmen op de warmtebehoefte per ruimte. In de slaapkamer wilt u het bijvoorbeeld minder warm hebben dan in de woonkamer, maar wel met een aangenaam warme vloer. In de badkamer wilt u alles heel snel warm hebben. Speedheat is al 30 jaar lang de enige elektrische vloerverwarming van slechts 1 mm dun die een heel huis kan verwarmen. Wij hebben hierdoor ook al decennialang ervaring met het aanleggen van hoofdverwarming bij renovatie en nieuwbouw.

Elektrische vloerverwarming: bij- of hoofdverwarming
De termen hoofdverwarming en bijverwarming spreken voor zich: in het eerste geval is de elektrische verwarming het enige of belangrijkste systeem dat de woning verwarmt. In het tweede geval is er sprake van een andere hoofdverwarming, die het niet warm genoeg krijgt. Na een uitbouw van de woning kan er behoefte zijn aan plaatselijke bijverwarming. Bijverwarming kan ook kan worden ingezet om plaatselijk warmteverlies, koude vloeren of koude/tocht op te vangen. Bij hoofdverwarming moet het systeem echter in staat zijn om te voorzien in de warmtebehoefte in de hele woning, in theorie in alle kamers tegelijk en ook als het buiten flink vriest en koud is.

Elektrische vloerverwarming: comfort in elke kamer
Kiest een bouwer voor watervloerverwarming als hoofdverwarming, dan wordt deze vaak alleen aangebracht op de begane grond, in de woonkamer en soms de keuken. Wordt er op de verdieping(en) al vloerverwarming aangelegd, dan is het alleen in de badkamer. In de slaapkamers wordt vaak nog gekozen voor verwarming met bijvoorbeeld radiatoren (zelfs in combinatie met een warmtepomp). Het warmtecomfort is daarmee fors minder dan bij elektrische verwarming als hoofdverwarming. Elektrische verwarming kan immers eenvoudig in alle kamers worden aangelegd, met in elke ruimte een eigen slimme (klok)thermostaat.

Speedheat elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming
Speedheat is met slechts 1 mm dikte het dunste elektrische verwarmingssysteem dat voldoende vermogen en maximaal comfort kan leveren als hoofdverwarming, en dat al meer dan 30 jaar! De minimale dikte van het systeem maakt het ook uitermate geschikt voor renovatie van bestaande bouw: zonder hakken of breken wordt het aangelegd bovenop de bestaande vloer. Een opbouwhoogte van 5 mm is vaak al voldoende (inclusief isolatielaag en afwerkvloer). Het kan zelfs worden aangelegd over bijvoorbeeld een bestaande tegelvloer. En u kunt  kamer voor kamer overstappen op elektrische verwarming tot het uiteindelijk de hoofdverwarming wordt in de hele woning!

Wilt u meer weten over de elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming? Neemt u dan contact op met een Speedheat warmte-adviseur in uw regio. Hij kan u adviseren en geeft u de oplossing die is afgestemd op uw wensen. U kunt natuurlijk ook een vrijblijvende offerte aanvragen bij Speedheat Nederland.