Elektrische verwarming vergelijken: waarop te letten?

Elektrische verwarmingen vergelijken is nog niet zo eenvoudig als u niet thuis bent in de branche. De meeste merken en installateurs beloven wel zo’n beetje hetzelfde resultaat, waarbij meestal snel over details heen wordt gestapt. Bij Speedheat gaat het ons juist om die details. Dat begint al bij ons verwarmingselement, dat het dunste element is in de markt. En dat niet alleen: het is al 35 jaar het enige 1 mm dunne verwarmingssysteem dat een heel huis kan verwarmen. Ons systeem is in eigen fabriek ontwikkeld en wordt continu doorontwikkeld, juist met oog voor detail. Zo is het brede productgamma gegroeid voor nieuwbouw, renovatie, speciale eisen en diverse vloerafwerkingen.

Elektrische verwarming vergelijken op producteigenschappen
Op het eerste oog lijken veel elektrische verwarmingen hetzelfde te beloven. Toch zijn er wel degelijk grote verschillen. Het 1 mm dunne systeem van Speedheat is na ruim 25 jaar nog altijd het dunste in de markt dat als bij -en hoofdverwarming kan dienen. Andere verwarmingssystemen zijn tot wel 1 cm dik: 10 keer zo dik! Ons systeem ligt veel minder diep in het cement met nauwelijks of geen cementlaag erboven, en warmt veel sneller op. Het biedt veel meer flexibiliteit in nieuwbouw en kan bij renovatie zonder hakken of breken vanaf 5 mm opbouwhoogte (inclusief isolatie en afwerkvloer). Wij verbruiken ook minder egaline/tegellijm. Ons unieke verwarmingselement zorgt voor een snellere opwarmtijd, minder energieverbruik en minder warmteverlies: vergelijk systemen altijd op onderzoeksresultaten!

Elektrische vloerverwarming vergelijken: veiligheid voorop
Niet in alle productielanden worden dezelfde hoge eisen gesteld aan kwaliteit. Speedheat houdt al 35 jaar de kwaliteit in eigen hand en voldoet ruim aan alle strenge nationale en internationale veiligheidseisen (IEC, CE en ISO 9001:2008 gecertificeerd, UL voor de VS). Dankzij het unieke verwarmingselement (met hoogwaardige 5000V eerste isolatielaag, volledig aardscherm en tweede 1000V isolatielaag als buitenmantel) is Speedheat 100% waterdicht en circa 5x beter geïsoleerd dan vereist. Dit zorgt ervoor dat het Speedheat element in principe een huizenleven lang meegaat. Als u elektrische verwarming wilt vergelijken, vraag dan ook naar de garantie: Speedheat geeft, mits aangelegd door onze installatieteams, 10 jaar fabrieksgarantie op het systeem. Al 25 jaar!

Elektrische verwarming vergelijken qua duurzaamheid
Vindt u duurzaamheid belangrijk als u elektrische verwarmingen gaat vergelijken? Duurzaamheid begint bij ons al bij de ontginning van de ruwe materialen, het vervoer, de fabricage (zeer lichte en duurzame materialen) en vertaalt zich door in de hele organisatie tot aan eindvervoer en installatie: voor de 1 mm dunne draad is een minimum aan materialen nodig voor de afwerking. Ons systeem is bovendien onderhoudsvrij, gaat een huizenleven lang mee en is perfect te combineren met PV panelen. Daarbij installeren wij per vertrek slimme thermostaten die u helpen bewust met energie om te gaan. Onze vestigingen zijn verspreid over Nederland om de routes kort te houden en CO2 uitstoot en brandstof te beperken.

Toepassingen vergelijken van elektrische verwarmingen
Sinds wij als pioniers de markt van de elektrische verwarming hebben opengelegd zo’n 25 jaar geleden, hebben wij ons systeem doorontwikkeld voor specifieke toepassingen in Nederland. Onze huidige range omvat systemen en isolatie voor verschillende afwerkvloeren, voor hoofd- en bijverwarming. Onze ervaren, speciaal opgeleide warmteadviseurs leveren en installeren 100% maatwerk warmte: verwarmoplossingen voor velerlei toepassingen, zoals woningen, kantoren, hotels, zwembaden, dierenhokken, treinen, schepen, stoomcabines en kerken. Wij hebben producten voor verschillende vloerbedekkingen zoals tegels, vinyl, hout, laminaat en harsgietvloeren. Zelfs tapijt! Bekijk onze projecten maar eens: dat doen niet veel elektrische verwarmingen ons na...  https://www.speedheat.nl/projecten

Toepassingen vergelijken van elektrische verwarmingen
Wilt u meer weten over de specifieke eigenschappen van Speedheat of ze vergelijken met andere elektrische verwarmingen? Neemt u dan contact op met Speedheat Nederland. Op aanvraag kunnen wij u meer informatie toezenden over onderzoeken en de resultaten.