Elektrische verwarming in de keuken

Elektrische infrarood vloerverwarming in de keuken is niet alleen heel comfortabel maar ook praktischer, hygiënischer en ruimtebesparend. Dat geldt vooral als er op dit moment nog een radiator hangt in de keuken; geen opstijgende warme lucht en lucht- stofverplaatsing meer en u kunt een extra kast kwijt op de plaats waar nu de radiator hangt. Daarnaast is de warmte van elektrische infrarood vloerverwarming veel aangenamer en comfortabeler. Stralingswarmte verwarmt, in tegenstelling tot radiatoren, niet de lucht maar de objecten in de ruimte en daardoor is de temperatuur overal nagenoeg gelijk.

Meer comfort met elektrische vloerverwarming in de keuken
Of u nu liefst de halve dag in de keuken staat of zo snel mogelijk uw maaltijd bereidt: comfort is belangrijk. Speedheat elektrische verwarming biedt in de keuken in drie opzichten maximaal comfort: allereerst voelt stralingswarmte veel prettiger aan dan luchtverwarming. Speedheat verwarmt daarnaast ook veel gelijkmatiger, wat koude tocht en luchtstromen voorkomt: dit kan snel ontstaan in een grote ruimte zoals een woonkamer met open keuken. Speedheat verwarmt ten derde sneller dan watervloerverwarming: hierdoor hoeft u alleen de vertrekken te verwarmen waar u bent en kan de keuken op een lagere temperatuur ingesteld worden wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van de ruimte.

Meer hygiëne met elektrische verwarming in de keuken
Elektrische verwarming in de keuken is bovendien als verwarmingssysteem veel hygiënischer en gezonder. Radiatoren verwarmen de lucht, die naar het plafond opstijgt en vervolgens als afgekoelde lucht weer naar beneden afdaalt. Door deze luchtcirculatie worden stofdeeltjes door de ruimte verplaatst, die we inademen en die overal op terecht komen. Ook op het eten dus wat we staan te bereiden! Elektrische verwarming in de keuken daarentegen geeft alleen stralingswarmte af. De straling verwarmt de objecten in de ruimte (en onszelf) en  er ontstaat  geen ongewenste luchtcirculatie.

Elektrische bijverwarming in de keuken
Wordt uw (woon)keuken nu verwarmd op een andere manier en ervaart u plaatselijk tocht of koude? Dan kan een strategisch geplaatst infraroodpaneel uitkomst bieden in de keuken. Eventueel is het ook mogelijk om wandverwarming aan te brengen op plaatsen waar u net even wat extra warmte wilt, bijvoorbeeld aan de eettafel of bar. Besluit u alsnog om vloerverwarming te plaatsen? Breken is niet nodig omdat ons systeem zo dun is dat het desgewenst rechtstreeks boven op de (bestaande) keukenvloer kan worden geïnstalleerd, zelfs over bijvoorbeeld een bestaande tegelvloer. Laat u informeren over de mogelijkheden!

Wilt u meer weten over de elektrische verwarming in de keuken? Neemt u dan contact op met een Speedheat warmte-adviseur in uw regio. Hij kan u adviseren en geeft u de oplossing die is afgestemd op uw wensen. U kunt natuurlijk ook een vrijblijvende offerte aanvragen bij Speedheat Nederland.