Pagina afbeeldingen

Elektrische verwarming in de badkamer

Elektrische verwarming in de badkamer klinkt misschien niet voor iedereen als een vanzelfsprekende combinatie. Maar zoals u ook verlichting en afzuiging heeft in de badkamer, is elektrische verwarming een volkomen veilige manier van verwarmen. En daarbij is er geen enkel ander verwarmingssysteem dat zoveel warmtecomfort biedt in de badkamer als elektrische verwarming: een warme vloer aan uw blote voeten, behaaglijke stralingswarmte als u uit de douche stapt en vooral: supersnel warm door de klokthermostaat waardoor u alleen hoeft te verwarmen op de momenten dat u gebruik maakt van de badkamer! U kunt van al deze luxe genieten zonder zich druk te maken over het energieverbruik.   

Elektrische vloerverwarming in de badkamer
In de badkamer wilt u het natuurlijk lekker warm hebben. De meest comfortabele warmte is zonder meer stralings- of infraroodwarmte: niets voelt zo heerlijk aan uw blote voeten als een warme tegelvloer met vloerverwarming. U heeft hierbij de keus tussen vloerverwarming met waterleidingen of elektrische vloerverwarming. Omdat u meestal maar korte tijd in de badkamer bent, is elektrische vloerverwarming ideaal. Elektrische verwarming warmt veel en veel sneller op, zodat u maar kort hoeft te verwarmen. Een aparte klokthermostaat in de badkamer regelt het voor u: het is er al heerlijk opgewarmd als u ’s morgens opstaat.

Elektrische spiegelverwarming in de badkamer
Vindt u het ook altijd zo hinderlijk als na het douchen de spiegel helemaal beslaat, en deze ondanks herhaaldelijk schoon vegen steeds opnieuw beslaat? Een bijzondere toepassing van elektrische verwarming in de badkamer biedt hiervoor een eenvoudige oplossing: elektrische spiegelverwarming. Een speciaal daarvoor ontwikkeld verwarmingselement  kan eenvoudig aan de achterzijde van de spiegel worden geplakt. De elektrische spiegelverwarming zorgt ervoor dat de spiegel verwarmd wordt en daardoor niet meer beslaat door de warme, vochtige lucht in de badkamer.  

Elektrische bijverwarming in de badkamer
Wordt uw badkamer nu onvoldoende verwarmd of vindt u de tegelvloer te koud?  Wilt u een nieuwe vloer leggen of zelfs uw badkamer geheel renoveren? Het Speedheat 1mm dunne vloerverwarmingssysteem kan als bijverwarming overal toegepast worden, ook in uw bestaande badkamer onder de nieuw te leggen vloer. Natuurlijk kan het ook als hoofdverwarming, zo bespaart u de kosten en de ruimte van een radiator. En dat zonder hak- en breekwerk, dus ook in historische (monumenten) panden. Zelfs met isolatielaag is een opbouwhoogte van 5 mm meestal voldoende. Ook kan een  infraroodpaneel of wandverwarming de oplossing bieden als bijverwarming. Laat u informeren over de mogelijkheden!

Wilt u meer weten over de elektrische verwarming in de badkamer? Neemt u dan contact op met een Speedheat warmte-adviseur in uw regio. Hij kan u adviseren en geeft u de oplossing die is afgestemd op uw wensen. U kunt natuurlijk ook een vrijblijvende offerte aanvragen bij Speedheat Nederland.